Cumartesi Anneleri/İnsanları adalet arayışlarının 608’inci haftasında Galatasaray Meydanı’nda Hayrettin Eren’in akıbetini sordu.

​"Failler belli, kayıplar nerede?" yazılı pankartın üzerine kırmızı karanfiller bırakan Cumartesi Anneleri, kaybedilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.

Gözaltında kaybedilen Süleyman Cihan’ın kardeşi Ahmet Cihan ise kayıpların ülkenin ayıbı olduğunu ifade etti. 

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır 12 Eylül dönemi işkencecilerinin çocuklarına seslenerek “Bize yakınlarımızın yerini bildirin. Şikayetçi olmayacağız, babalarınızdan mezarların yerini öğrenin” dedi.
 
Gözaltında kaybettiği oğlu Hayrettin Eren için “36 yıldır 36 dakika olsun çıkmıyor aklımdan” diyen Elmas Eren “Çocuklarımızın akıbetini bize bildirsinler. Çocuğumun kemiklerini bulduğum zaman koynuma alıp gideceğim” dedi.
 
Hayrettin Eren’in kardeşi ve aynı zamanda DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren de burada bir konuşma yaparak “Bu meydanda oturup faillerinden hesap sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
608. hafta açıklamasını ise Ümit Tekay Dişli okudu. Hayrettin Eren’in kaybediliş öyküsünün anlatıldığı metinde “608 haftadır Galatasaray’dayız çünkü Türkiye’de yargıyı ‘adalet’ ve ‘özgürlük’ aracı olmaktan çıkartıp belli bir ideolojinin taşıyıcısı yapan hükümetler, hukuku ve adaleti bu topraklarda hükümsüz bıraktı” denildi.

(Kaynak: Evrensel)