Hasan Özhan Ünal / Demokrat Haber

Cumartesi Anneleri/İnsanları Galatasaray Meydanı’ndaki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesindeki 571’inci buluşmalarında "devletin güvenlik güçlerince gözaltına alınmış, işkence edilmiş ve kaybedilmiş kadınları unutmadık, unutturmayacağız" dedi.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon’un açıklamasını Cumartesi İnsanları’ndan Leyla Havva Kaya okudu.

Açıklama şöyle:

"571. haftamızı 8 Mart öncesinde gerçekleştiriyoruz. Kadınların eşitlik, özgürlük ve dayanışma mücadelesini yükselttiği bu günlerde, biz de gözaltında kaybedilen kadınların akıbetinin açıklanması, faillerin yargılanması talebiyle buluştuk.

"Yaşamın her alanında şiddete maruz kalan kadınlar coğrafyasında 571 haftadır erkek egemen sisteminin zulmüne, adaletsizliğine karşı sesimizi, isyanımızı birleştirdik.


GÖZALTINDA KAYBEDİLEN KADINLAR
 
"Bu 8 Mart’ta da gözaltında kaybedilen kadınlar için devleti yönetenlere soruyoruz;

"Makbule Ökdem’e, Ayten Öztürk’e, Rıdda Yavuz’a, Sedika Dal’a, Hamide Şarlı’ya, Hatun Işık’a, Yeter Işık’a, Elif Işık’a, Gülizar Serin’e ve kızı 3 yaşındaki Dilek Serin’e, Lütfiye Kaçar’a, Gülnaz Tatu ve Kadriye Tatu’ya, Ayşenur Şimşek’e, Hatice Şimşek’e, Şükran Daş’a, Fahriye Mordeniz’e, Zozan Eren’e, Neslihan Uslu’ya ve Konca Kuriş’e ne oldu?

"Kadınların kaybedilmediği, katledilmediği, şiddete maruz kalmadığı bir ülke için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz."

Öte yandan gözaltında kaybedilenlerin avukatı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin 14'üncü haftası.

(Demokrat Haber)