Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, 468. kez Galatasaray'da bir araya geldi. Cumartesi Anneleri ilk olarak Berkin'i andı, Grup Yorum'un Berkin için hazırladığı şarkıyı dinletti. Kayıp Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız'ın Berkin için yazdığı mektubu, kayıp yakını Maside Ocak okudu.

'ERİŞTİ AİLESİ HALA OĞLUNUN KEMİKLERİNİ BEKLİYOR'

Kayıp yakınları, 14 Mart 1991 tarihinde gözaltına alınan Yusuf Erişti'yi andı. Erişti'nin yakını Hamide Bezirci söz aldı. Dün Erişti'nin ailesiniz aradığını hatırlatan Bezirci, şöyle konuştu: "Her 14 Mart'ta aradım. Artık çok yaşlandılar, belki 14 Mart olduğunu anımsamıyorlardır, diye hatırlatmak istemedim. Ancak, baba, telefonu açar açmaz, 'Bugün 14 Mart. Hiç bugünü unutur muyum, hiç oğlumu unutur muyum' dedi. Erişti ailesi, hala oğullarının kemiklerini bekliyor."

Erişti'nin gözaltında olduğuna dair görgü tanıkları olduğunu hatırlatan Bezirci, "O tanıklardan birinin sonradan öldürüldüğünü öğrendik" dedi.

'BÖYLE BİR BAŞBAKAN'DAN HİÇBİR BEKLENTİM YOK'


Bezirci'nin ardından kayıp Kenan Bilgin'in ağabeyi İrfan Bilgin söz aldı. "Kimse bizi duymadı" diyen Bilgin, Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı olayları sırasında söylediği "Emri ben verdim" ve Berkin için kullandığı, "Ne ekmeye almaya gitti, o bir terörist" sözünü hatırlattı, "Böyle bir Başbakan'dan hiçbir beklentim yok. Benim beklentim halktan" dedi.

Bu haftaki eylemde ayrıca, geçtiğimiz günlerde kemikleri bulunan Dargeçit kayıplarından Abdurrahman Coşkun hatırlatıldı.

29 Ekim 1995 tarihinde gözaltına alınan Coşkun'un kemikleri, Kızıltepe'nin Tılzerin Köyü'ne bulundu. Kemikler, dün Nusaybin'de toprağı verildi.

İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon adına açıklama yapan Sabriye Özdemir, cenaze törenine ilişkin şunları söyledi: "Hediye Coşkun önce oğlunun kemiklerini okşadı. Kokusunu içine çekti, sonra binlerce kişinin eşliğinde Nusaybin'de toprağa verdi. Artık gözyaşımı akıtacağım bir mezarım oldu, diye teselli buldu."

Anne Coşkun'un Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de Başbakan'la görüşen kayıp yakınlarının arasında yer aldığını hatırlatan Özdemir, "Hediye Coşkun, Başbakan'a, 'Sen başbakansın, istersen çocuklarımızı bulabilirsin, çocuklarımızı bile bul' dedi. Erdoğan, Coşkun'un oğlunun bulunması için hiçbir girişimde bulunmadı ama bu görüşmeden sonra oğlunun faillerinden biri olan Bodrum Gümüşlük Belediye Başkanı Emekli Albay Mehmet Tire'yi partisine transfer etti, bu seçimlerde de yeniden aday gösterdi" diye konuştu. (ANF)