Şırnak'ın Cudi Dağı'nda binlerce askerin katıldığı hava destekli operasyon sonucu şiddetli çatışmanın yaşandığı iddia edildi.

ANF’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre HPG ile askerler arasında şiddetli çatışmanın devam ettiği ve can kayıpları olduğu iddia edilirken, bölgenin havadan ve karadan bombalandığı öğrenildi.

Yoğun askeri sevkiyatın yapıldığı bölgede şiddetli çatışma haberi üzerine BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri Şırnak'a hareket etti. Bölgede Kazan Vadisi'ne benzer bir olayın yaşanmasından endişe duyuluyor.

Valilikten yalanlama

Şırnak Valiliği, ''Cudi Dağı'nda Operasyon '' başlığı ile verilen haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 'Cudi Dağı'nda Operasyon' başlığı altında verilen haber gerçekleri yansıtmamaktadır'' denildi.

Açıklamada, halihazırda anılan bölgede herhangi bir operasyonun yürütülmediği belirtildi.

Demirtaş: Bölgeye gidiş etkinliğini durdurduk

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş twitter hesabından yaptığı açıklamada Cudi'ye gidişlerin durduğunu belirtti. Demirtaş şöyle dedi: "Cudi’de operasyon var bilgisi giderek manipülatif bir hal aldı, durum netleşinceye kadar bölgeye gidiş etkinliğini durdurduk. Cudi'de her ne yaşanıyorsa veya yaşandıysa normal şeyler olmadığı anlaşılıyor, sıradan bir bilgi kirliliği değil. Orada her ne yaşandıysa araştırıp en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.’’