Arkadaşlarının "Çörtük İsmet"i ve İleri Öncü Dergisi yazarlarından İsmet Öztürk, Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi önünden, bedenini bağışladığı Pamukkale Üniversitesi’ne mücadele arkadaşları ve ailesi tarafından uğurlandı.

 

Yakalandığı omurilik kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Türkiye sosyalist hareketi öncülerinden Çörtüğün İsmet lakalplı İsmet Öztürk (76), ailesi ve mücadele arkadaşları tarafından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Hastane bahçesinde yapılan etkinliğe, EDP'li Ufuk Uras, Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan, Sosyalist Parti yöneticilerinden Mustafa Kocaoğlu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş ve 78'lilerden Celalettin Can'ın da içinde olduğu çok sayıda kişi katıldı.

 

İsmet Öztürk'ün kızıl bayraklar ve kırmızı karanfillerle bezenen tabutu başında toplanan mücadele arkadaşları törene saygı duruşu ile başladı.

 

Öztürk ile 1966 yılından beri arkadaş olduğunu belirten Atilla Özova (68), “Ölmeden bir hafta öncede son fotoğrafını ben çektim. Bilinci yerindeydi. Ertan’ın fotoğrafını getirmiştim. Fotoğrafı yanağına tuttu ve ağladı. O an fotoğrafını çektim. Bu onun en son fotoğrafı oldu.” dedi.

 

'HAYATINI İNSANLARA, BEDENİNİ BİLİME ADADI'

 

İsmet Öztürk'ın eşi Şerife Öztürk, eşinin bedenini Pamukkale Üniversitesi'ne bağışladığını hatırlatarak, "Hayatını da insanlara adamıştı. Şimdi de bedenini bilime adadı. Bizim için onun bir mezarının olmasından daha önemlidir bu" dedi.

 

Öztürk'ün kızı Ekin Öztürk ise, "Babamla gurur duyuyorum" dedi.

 

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da, Öztürk'ün Karadeniz'de devrimci mücadele denilince ilk akla gelen isimlerden biri olduğunu belirtti. Özkan'ın Mahir'lerle birlikte mücadele ettiğini belirten Taş, "Şimdi onu Mahirlerin yanına uğurluyoruz" dedi.

 

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

 

SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ise, İsmet Öztürk ile fiziken hiç karşılaşmamalarına rağmen aynı yolda mücadele ettiklerini belirterek, "Bu mücadelede yürümeye devam edeceğiz. Eşit, özgür, kardeşçe bir ülke için mücadele edeceğiz" dedi.

 

SP yöneticilerinden Mustafa Kocaoğlu, "Mücadelenin bir sıra neferini yitirdik. Üzgünüz ama yaslı değiliz. Diğer yitirdiklerimizin ardından yas tutmadığımız gibi İsmet abinin ardından da yas tutmayacağız" şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından İsmet Öztürk'ün naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Yürüyüş boyunca "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "İsmet yoldaş ölümsüzdür" sloganları atıldı.