Tekirdağ Çorlu’daki Dağlıca protestosu Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıya dönüştü. Saat 19.00'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) çağrısıyla yapılan eyleme katılan yaklaşık 4 bin kişi eylemden çıkarak HDP binasını hedef aldı.

İleri Haber’den Meryem Yıldırım’ın haberi şöyle:

Çorlu’da yapılan Dağlıca protestosuna katılan CHP milletvekili Emre Köprülü’nün eylemde söylediği “Biz kardeşiz” açıklamasını tepki gösteren faşist grup, milletvekilinin yuhaladıktan sonra HDP binasının önüne gitti.

Yaklaşık 4 bin kişinin olduğu saldırıda HDP binasına giren faşistler, binayı yağmaladı. İleri’ye olay yerinden bilgi veren kaynaklar “Şu an içeriyi talan ediyorlar. Koşarak birilerine saldırıyorlar. Tabela indirildi, bayrak asıldı. 4 saattir polis müdahale etmiyor, seyrediyor” bilgisini paylaştı.

'BİNAYI YAKMA GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR…'

HDP Tekirdağ İl Eşbaşkanı Ömer Güven saldırıyı anlattı. Güven saldırıda binanın yakılmak istediğini anlatarak şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü terörü lanetleme çağrısıyla bir çağrı yaptı. Bu çağrıya MHP’liler, AKP’liler de olmak üzere her kesimden insan katıldı. Daha sonra polisin varlığına rağmen binaya zorla girdiler, cam çerçeveyi kırdılar, içerideki evrakları yaktılar. İçeride yakma işlemi de yapıldı. Arkadaşlarımız emniyete bildirecekler, şikayet edecekler. Şu anda dağılmışlar, bina önünde partililer var, arkadaşlarımız onları yatıştırmaya çalışıyor. Camlar kırıldı, içerideki eşyalar tahrip edildi, bina kullanılamaz hale geldi. Bir kısmını da yakmışlar. Yanık kokusu ve duman var. Binayı yakma girişimi olmuş…”