Gezi direnişi sırasında Antakya’da Abdullah Cömert’i gaz bombası kapsülü ile öldüren polis Ahmet Kuş’un yargılanmasına başladı. Kuş, “sağlık sorunları” gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Mahkeme, sanık polis Kuş’un tutuklanması talebini reddederek duruşmayı 15 Eylül’e erteledi.

Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya “güvenlik” gerekçesiyle sadece Abdullah Cömert’in ailesi ile Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem, Ethem Sarısülük’an ağabeyi Cem, Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan katıldı. Salona, basın ve diğer izleyiciler alınmadı.

Ahmet Cömert’i öldürdüğü için 25 yıl hapis istemiyle yargılanan sanık polis Ahmet Kuş ise “sağlık sorunları” gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Cömert ailesinin avukatları izleyici ve basının içeri alınmasını talep etti. Ancak mahkeme talebi reddetti. Hatice Cömert, oğlunun fotoğrafını mahkeme heyetine göstererek, “Bak bu foğraftaki Abdocan. Ben bu çocuğu tarlada çalışarak büyüttüm. Suçsuz. Bu gençlere yazık değil mi?” diye sordu. Anne Cömert sanık polis Ahmet Kuş’un avukatlarına da döndü ve “Bak bu Abdocan, genç, sen de gençsin” dedi.

Savunma yapan Cömert ailesinin avukatları, sanık polis Ahmet Kuş’un tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, verilen arardın ardından talepleri değerlendirdi. Sanık polis Kuş’un tayin durumunun Emniyet Genel Müdürlüğü’nden sorulmasına, sağlık raporu veren kurumdan raporun aslının istenmesine, Cömert ailesinin müdahilliğinin kabulüne karar verildi.

Davanın başka bir yere nakli talebiyle Yargıtay’dan verilecek kararın beklenmesine karar veren heyet, sanık polis Ahmet Kuş’un tutuklanması talebinin reddine karar verdi. Duruşma 15 Eylül’e ertelendi.