Geçtiğimiz yıl bir çatışmada öldürülen TİKKO üyesi olduğu iddia edilen Özgüç Yalçın'ın cenazesine katılan anne ve babasına "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla dava açıldı.

Dersim'in Ovacık ilçesinde 21 Ekim'de yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Yalçın'ın cenazesine katılanlar hakkında başlatılan soruşturmada, Yalçın'ın annesi Ayşe Yalçın ve babası Sermet Yalçın ifadelerinin alınması için savcılığa çağırıldı.

Kemal Göktaş'ın Cumhuriyet'teki haberine göre cenaze sırasında çekilmiş görüntüleri delil olarak gösteren savcılıkta ifade veren baba Sermet Yalçın, dosyadaki fotoğrafların kendisine ait olduğunu belirterek, “Oğlumun cenazesine katılmış ve konuşma yapmış olmamdan dolayı hakkımda soruşturma açılmasının hukuki ve insani olmadığını düşünüyorum. Oğlumun örgüt üyesi olup olmadığını bilmiyorum. Oğlumun bir örgüt üyesi olup olmaması bu bağlamda bana önemli gelmemektedir. O benim oğlumdur ve onunla gurur duyuyorum” dedi. Baba Yalçın, savcının sorusu üzerine ‘Partizan’ ibareli flamayı taşıyıp taşımadığını hatırlamadığını söyledi.

Anne Ayşe Yalçın da fotoğrafların kendisine ait olduğunu belirterek, “Oğlum Özgüç’ün TKP/ML-TİKKO adlı yasadışı örgüt üyesi olduğuna dair bir bilgim bulunmamaktadır. Ben de herhangi bir suç teşkil edecek eylemde bulunmadım. Oğlumun cenaze törenine katılmaktan ve onun tabutunu taşımaktan daha doğal bir davranış olamaz. Onunla da gurur duyuyorum” dedi.