Adana’da 11’i çocuk 12 kişinin can verdiği Süleymancılar Cemaati’ne ait yurtta kaçak bir kreş de bulunduğu, burada dört-beş yaşındaki çocuklara İslam eğitimi verildiği ortaya çıktı. 

Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 10’lu yaşlarında 10 çocuk, yurt müdürünün altı yaşındaki kızı ve 18 yaşındaki bir eğitmen hayatını kaybetmişti. Yurt, sekiz yıl önce Konya’nın Taşkent ilçesinde LPG patlamasında 17 çocuğun hayatını kaybettiği yurt gibi Süleymancılar Cemaati tarafından işletiliyordu.

RESMEN EĞİTMEN DEĞİLLER 

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, aynı yurtta bir de kaçak kreş olduğu, olaydan yaralı olarak kurtulan çocukların ifadeleri sayesinde tespit edildi.
Yurtta; Rümeysa Genç, Sümeyye Tanrıverdi, Gülsüm Çelik, Merve Mete ile faciada hayatını kaybeden Fatma Canatan ‘eğitmen’olarak çalışıyordu. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan eğitmenlerin ücret almadan, resmi bir statüleri olmaksızın ‘öğrencilere etüt ve din derslerinde yardım etmek için’ kaçak yurtta çalıştıkları belirlendi.

KAÇAK KREŞTE DİN EĞİTİMİ 

Yurt müdürü Cuma Ali Genç’in kızı 22 yaşındaki Rümeysa Genç ile Sümeyye Tanrıverdi’nin ‘kreş öğretmeni’ olarak çalıştırıldığı saptandı. Facidan yaralı kurtulan Büşra Güneş adlı çocuk ifadesinde şunları söyledi: “Hocalarımız Rümeysa ve Sümeyye kreş hocalarıydı. Rümeysa ve Sümeyye hoca dışarıdan getirilen dört-beş yaşındaki küçük çocuklara din dersi vermekteydi.”

Yangın sırasında evde bulunan kadınlardan Betül Kocagöz’ün de “Sümeyye ve Rümeysa öğretmen benim çocuklarımın da kreş öğretmenleridir” dediği öğrenildi. Yurtta bulunan Nesrin Demircioğlu, Betül Kocagöz ve Neslihan Dede’ninse ara sıra yurdun temizliğini yaptıkları belirtildi.