Erzurum’da evinde otururken pencereden ‘sıkıldım’ diyerek ateş edip sokakta oyun oynayan 2 çocuğu sırtından vuran Ömer Murat Akçay yeniden çıkarıldığı mahkece tutuklandı.

Erzurum’da evinin penceresinden havalı tabancayla ateş ederek sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya’yı sırtından vuran 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay önce serbest bırakıldı, ardından itiraz üzerine tutuklandı.

Erzurum 2’nci Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Akçay, çocukları yanlışlıkla vurduğunu savundu, pişman olduğunu söyledi. Aileler ise çocuklara gürültü yaptıkları gerekçesiyle ateş edildiğini düşünüyor. Çocukların yakınları “Ya çocuklarımız ölseydi” diye tepki gösterdi. Sanığın avukatı ise 2 çocuğu yaralayan müvekkilinin tutuklanmasına ilişkin medyayı suçladı.

AİLESİ PROFESÖR

Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, çocukların oturduğu apartmanın karşısında oturan ve bu tür silahlar kullanan Ömer Murat Akçay’ı gözaltına aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay ile Prof. Dr. Müfide Akçay’ın oğlu Ömer Murat Akçay, polise verdiği ilk ifadede, avcılık belgesi olduğunu belirtti. Akçay, “İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım, sonra bir el daha ateş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim” diye konuştu.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Evinde havalı tabanca ve 2 kutu saçma ile birlikte gözaltına alınan Akçay, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Yaralı çocukların aileleri, gürültü yaptıkları için ateş edildiğini savundu. Çocukların yakınları, “Ya çocuklarımız ölseydi, niçin serbest bırakıldı” diye itiraz etti.

Çocuklarla ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığının itirazı üzerine yakalanan Ömer Murat Akçay, bugün öğle saatlerinde adliyeye getirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Akçay, tutuklandı.  Akçay, cezaevine götürülürken “Yav kardeşim birşey yapmadım. Pişmanım diyorum, kaza ile oldu. Hayatımızda başımıza ilk defa böyle bir şey geldi. Ben okulumda bir insanım. Kaza ile oldu. Bir yerden sıçramış gitmiş girmiş. Şişeyi vurdum oradan sıçramış parçalanmış. Pişmanım diyorum” diye konuştu.