Diyarbakır'da 3 kardeşe aylarca cinsel istismarda bulunan, ancak haklarında takipsizlik kararı verilen polislerden Faruk B'nin işkenceci olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'da 3 kardeşe aylarca cinsel istismarda bulunan, ancak haklarında takipsizlik kararı verilen polislerden Faruk B'nin işkenceci olduğu ortaya çıktı. Haziran 2013'te Eğil'de bir yurttaşa yönelik şiddet uygulayan Faruk B. hakkında açılan soruşturmada da cinsel istismar dosyasında olduğu gibi "takipsizlik" kararı verilerek, aklandığı anlaşıldı. İşkenceci polisi aklayan yargı, polis şiddetini, "görevin ifası ve zor kullanma yetkisinin kademeli olarak kullanma" şeklinde değerlendirdi.

Diyarbakır'da yaşları 6 ila 10 arasında olan 3 kardeşin, merkez Yenişehir ve Eğil ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli polislerin aylarca cinsel istismarına maruz kalması gündemdeki yerini korurken, söz konusu polislerden birinin işkenceci de olduğu ortaya çıktı. Kardeşlere aylarca cinsel istismarda bulunan polisler hakkında verilen takipsizlik kararının ardından bir kez daha gündeme gelen olayda ismi geçen Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Amirliği'nde görevli polis Faruk B. hakkında daha önce bir yurttaşa işkenceden dolayı soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Eğil'de 4 Haziran 2013 tarihinde seyyar satıcılık yapan Abdullah Tarhan isimli yurttaşın özel aracı ile Eğil'den Diyarbakır'a dönerken şiddetine uğradığı polislerden birinin de Faruk B. olduğu anlaşıldı. Söz konusu soruşturma kapsamında kardeşlere cinsel istismarda olduğu gibi Faruk B'nin yine aklanarak hakkında takipsizlik kararı verilmesi ise dikkat çekiyor.

YURTTAŞA YOLDA VE KARAKOLDA KEYFİ ŞİDDET UYGULADILAR

Tarhan, özel aracıyla Diyarbakır'a doğru seyir halindeyken yolu aralarında Faruk B'nin de olduğu içerisinde 3 sivil polisin bulunduğu araç tarafından kesildi. Ortada hiçbir neden yokken feci şekilde dövülen Tarhan, ardından gözaltına alınarak, Eğil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve kendisine uygulanan şiddet burada da devam etti. Polis şiddetinin ardından İHD'ye başvurarak, işkenceci polisler Faruk B, Ahmet Safa T. ve Hüseyin S. hakkında şikayetçi oldu.  

TECAVÜZDE DE ŞİDDETTE DE F.B.'YE TAKİPSİZLİK  

Tarhan'ın şikayetinin ardından polisler hakkında "basit yaralama"dan soruşturma açıldı. Açılan soruşturmada kapsamında Eğil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şu an 6 yaşında olan M.E, 7 yaşında olan G.S.E. ve 10 yaşında olan Z.H.E. ismindeki 3 kardeşin maruz kaldığı cinsel istismar olayında olduğu gibi polis memuru Faruk B. hakkında takipsizlik kararı verildi.  

'YETKİSİNİ KULLANMIŞ' DİYEREK İŞKENCEDEN AKLADILAR

Olayda işkence olmasına rağmen "basit yaralama" iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Faruk B'ye ilişkin 27 Ocak'ta Tarhan'a yönelik şiddette "zor kullanma yetkilerini kademeleri olarak kullandıkları ve eylemlerinin görevin ifası olması" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

TARHAN: BENİ DİNLEMEYEREK DÖVDÜLER

Faruk B. hakkında takipsizlik kararı verilen polis şiddetinde Tarhan yaşadıklarını şu şekilde aktarmıştı: "2 gün önce Eğil'den Diyarbakır istikametine gelirken, Connect marka bir araç etrafımda bir dönüş yaptıktan sonra yolumu kesti. Aracımı durdurdum. 'Biz polisiz' deseler de ben, mafya olabileceklerinden şüphelendiğim için araçtan inmek istemedim. Kapıyı açıp, beni yakamdan sürükleyerek dışarı çıkardılar. Tekme tokat vurmaya başladılar. Seyyar satıcı olduğumu anlatmama rağmen beni dinlemeyerek dövmeye devam ettiler. Sonra beni kendi aracıma bindirip, Eğil Emniyet Müdürlüğü'ne getirdiler. Emniyete getirdiklerinde beni kolumdan tutup odaya fırlattılar. Konuşmama hiç izin vermiyorlardı. Bana çok sert davranıp, hakaret ediyorlardı. Orda da tekme tokat vurmaya başladılar. Beni yoldan aldıkları sırada gözüme gaz sıkmışlardı. Onun etkisiyle şuurumu kaybettim. Gece saat 01.30 sıralarında bıraktılar. Bırakıldıktan sonra güç bir şekilde kullandığım araçla, Dicle Hastanesi'ne gittim." (DİHA)