Diyarbakır'da bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yaparken, 4 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 11 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan ve hakkında dava açılan  A.D.'nin yargılamasına devam edildi.

Davanın son duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın 4 çocuğa karşı "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 48 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen 4 öğrenci, cinsel istismar iddialarıyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.

VELİLER ÇOCUĞU SANIĞIN KUCAĞINDA GÖRMÜŞ

Daha sonra esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, olay tarihinde çocuklarının durumunu sormak için okula giden bir ailenin sanığın sınıfına girdiğini, küçük mağduru şüphelinin kucağında gördüğünü ifade etti.

Savcı, bunun üzerine telaşlanan A.D.'nin mağduru yere indirdiğini, bu sırada önünü defter ile kapattığını kaydetti. Panikleyen sanığın mağdurun eteğinin fermuarını çektiğini ve velilerle kekeleyerek konuştuğunu kaydeden savcı, sınıftan çıkan velilerin arka tarafa geçip pencereden baktığında, A.D.'nin pantolonun fermuarını çektiğini gördüklerini söyledi. Velilerin durumu okul yönetimine bildirdiği, okul yönetiminin ise polise ihbarda bulunduğunu kaydeden savcı, bunun üzerine şüpheli A.D. hakkında soruşturmaya başlandığını ifade etti.

'KÖTÜ BİR ÖĞRETMEN'

Soruşturma kapsamında 7 yaşındaki mağdurların ifadelerinin alındığını belirten savcı, küçük öğrencilerin şüpheliyi 'kötü bir öğretmen' olarak tanımladıklarını, "Çocukları kucağına alıp, öpüyor ve ısırıyor" dediklerini kaydetti.

Sanığın 4 çocuğa karşı "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan cezalandırılmasına yetecek kadar delil bulunduğunu iddia eden savcı, A.D.'nin 48 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık A.D.'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, savcılığın görüşüne karşı sanığa savunmak yapmak için süre vererek, duruşmayı Kasım ayına erteledi.

(Kaynak: Evrensel)