Anne babası boşandıktan sonra 2 kardeşiyle birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna verilen 13 yaşındaki İ.P.'nin Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nda şoför olarak çalışan Serkan Ç. tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Serkan Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre İstanbul Beyoğlu’ndaki Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nda yaşanan olay, 13 yaşındaki İ.P.’nin başından geçenleri yuva müdürüne anlatmasıyla açığa çıktı.

Olayın savcılığa iletilmesinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifade veren İ.P., yurtta baktıkları kediyi aramak için bodrum kata indiğini ve arkasından gelen şoför Serkan Ç.’nin kendisini sürükleyerek kalorifer dairesine götürdüğünü söyledi.

Serkan Ç. kaloriferi çalıştırdığı için büyük bir gürültü olduğunu ve yardım çığlıklarının duyulmadığını anlatan İ.P., “Daha önce de beni tuvalette sıkıştırarak istismar etti. Ancak her defasında korktuğum için kimseye söylememiştim” şeklinde ifade verdi.

Savcının talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kurumun güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. İstismara uğrayan İ.P. Adli Tıp Kurumu’nda muayeneden geçirildi. Serkan Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.