Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Medya ve 15 Temmuz’ isimli panelde CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’a ‘soru soran’ üniversite öğrencilerine soruşturma açıldı. 

Aktaş, öğrencilerin Adana’nın Aladağ ilçesinde gerçekleşen 11’i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınıyla ilgili yaptıkları yayına, Çağdaş Hukukçular Derneği’ne polis baskını olduğu sırada avukatların yayına bağlanmamasına, bölgedeki savaşa dair yaptıkları yayınlara ve HDP milletvekillerine uygulanan medya sansürüne dair sorularına cevaplamayı reddetmişti.

Aktaş, öğrencilere, “La ben bu yüzden geldim buraya”, “Ben tecrübeli bir gazeteciyim, bu soruların sorulacağını bilmiyor muydum? Delirdiniz mi siz?”, “Yırtınıyoruz karşınızda” gibi ifadeler kullanmıştı.

Öğrencilere, “Provokasyon yapma, faşizm bu, provokatörler” diye bağıran Aktaş, CNN Türk’e davet ettiğini söylediği öğrencileri de, “Fotoğraf da çektim ordan, tespit edeceğiz” diyerek tehdit etmişti.

İleri’de yer alan habere göre Aktaş’a soru yönelten dört öğrenci hakkında Ankara Üniversitesi soruşturma başlattı. Üniversitelilere gönderilen yazıda Aktaş’ı ‘protesto ettikleri’ vurgulanarak 29 Aralık’ta savunmalarının alınacağı belirtildi.