Şırnak’ın Cizre’de yaşanan ölümlere ve yaralıların alınmamasına karşı ilçeye gitmek isteyen aralarında sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcisi ve vekillerin bulunduğu heyet durdurularak ilçeye girişine izin verilmedi.

Aralarında DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, HDK Eşsözcüleri Ertuğluk Kürkçü ve Gülistan Kılıç Koçyiğit, DDKD,  İsmail Beşikçi Vakfı (İBV) DİSİAD, Mali Müşavirler Odası (MMO), Emek Koordinasyonu, Tüm-Bel-Sen, SES, Engelliler Meclisi, 78’liler Derneği, TUHAT-FED, Barış Anneleri Meclisi, Diyarbakır Ticaret Borsası, DESOB, İHD, Diyarbaır Tabib Odası, TMMOB, DTSO, BES, BTS ve Eğitim Senm, HDP’li vekiller İmam Taşçıer, Gülser Yıldırım ve Ali Atalan’ın da bulunduğu kalabalık heyet, Şırnak Valiliği talimatı üzerine Cizre’ye 40 ilometre kala Turgutlu Jandarma Karakolu’nda durduruldu.

Birçok sınır ülkesine de akışı sağlanan tarihi ipek yolunda kilometrelerce kuyruk oluştu. Heyetin Cizre’ye gönderilmeyeceği belirtildi.

Heyet Mardin Valisiyle görüşmek istedi. Heyette yer alan Kürkçü, “Bu engelleme Cizre’de günlerdir görüntüleri ortaya çıkan dehşeti kabul etmek ve göstermek istememedir. Bizler oradaki halkın ne durumda olduğunu gözlemek için oraya gidiyoruz. Sonuçta milletvekilleriyiz ama bu engellemelerle orada yaptıklarımızı göstermeyeceğiz demek istiyorlar. Burada yaşanan vahşeti gözlemlemek için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Yetkililerle görüşen heyetin bekleyişi sürüyor.