Cizre’de 9 gün süren ilk sokağa çıkma yasağında zırhlı araçtan açılan ateş sonucu sağ bacağına isabet eden kurşunla yaralanan ve 23 operasyon geçiren 15 yaşındaki Funda Barın'ın tekrar yürüyebilmesi için 20 bin TL'ye ihtiyaç var.

İlçede 79 gün süren ikinci yasakta evleri yakılan Barın Ailesi ise "Oturacak ev yok, bu parayı nasıl ödeyelim?" diyerek kızlarının tekrar yürüyebilmesi için destek çağrısında bulundu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Eylül'de ilan edilen 12 Eylül'e kadar süren sokağa çıkma yasakları ve operasyonlarda aralarında çocuk ve yaşlılarında bulunduğu 21 sivil katledilmiş onlarca yurttaş ise yaralanmıştı.

Yasağın 6'ıncı gününde yaralanan 15 yaşındaki Funda Barın adlı çocuk, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan yurttaşlardan biri.

Nur Mahallesi’nde yaşayan Barın, su almak için gittiği komşusunun evinden döndüğü esnada zırhlı aracın açtığı ateş sonucu, sağ bacağından yaralandı.

Cizre Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Barın, sadece ilk gün geçirdiği 3 ameliyatın ardından, 3 buçuk ay tedavi gördü.

Bu süre zarfında 23 operasyon geçiren Barın’ın bacağında düzelme olmadı. Kurşunlanan bacağında ezikler oluşan Barın’ın tekrar yürüyebilmesi için 20 bin TL'ye ihtiyacı var.

‘SU ALMAYA GİTTİM, EVİME DÖNEMEDİM’

Olay gününe ilişkin konuşan Barın, “Suyumuz kalmamıştı. Yemek yapmak için su gerekiyordu. Yengem de beni komşuya gönderdi. Su almak için karşı komşuya gitmiştim, eve dönemedim. Tam kapıdan içeri giriyordum, aşağı mahallelerde gezen zırhlı bir araçtan sağ dizime kurşun geldi ve yere düştüm. Amcam sağlıkçıydı. Kurşunun doçka olduğunu söyledi. 6 saat boyunca evde kaldım. Amcam tedavi etmeye çalıştı ama çok kan kaybettim” dedi.

Bomba ve kurşunlar arasında geçiş yaparak ambulansa ulaşabildiklerini ifade eden Barın, Cizre Devlet Hastanesi’nde polislerin kendisine “Devletin yaptığını söylemezsen seni tedavi ederiz” dediğini öne sürdü.

10 aydır yürüyemeyen Barın, sadece yürümek istediğini söyledi. Ailesinin ekonomik durumu kötü olduğunu kaydeden Barın, destek çağrısında bulundu.

Kızının tedavisi için yardım bekleyen 5 çocuk annesi Zeynep Barın (38) ise, şunları aktardı:

“Kızım yaralandığında komşular bile yardım edemedi. Silah, bomba sesleri geliyordu. Kızım çok kan kaybetti. 23 ameliyat geçirmesine rağmen ayağında bir düzelme olmadı.”

Cizre’de 9 günlük yasaktan sonra 79 gün süren ikinci yasakta da evlerinin yakıldığını söyleyen anne Barın, “Evimiz de yandığı için elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı. Tedavisini yapamıyoruz. 9 gün süren yasak bize 9 yıl gibi geldi. Keşke kızımın yerine bana gelseydi kurşun. Kızımın geleceği için planlar yaparken, ne hale geldi” şeklinde konuştu.

Kızının tedavisi için duyarlılık çağrısı yapan anne Barın, “Bize ameliyat için 20 bin TL gerektiğini söylediler. Oturacak ev yok, bu parayı nasıl ödeyelim? Tek isteğim kızımın yürümesi. Bir şeyler yapılsın. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.” şeklinde seslendi.

(Kaynak: DİHA)