Şırnak’ın Cizre ilçesinde 25 yaralının bulunduğu bir binada kalan yaralılar için Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan  yaptıkları başvuruda, bir binada mahsur kalan 25 yaralıya acilen sağlık hizmeti götürülmesi, ambulans ile hastaneye kaldırılması için tedbir kararı talep ettiklerini açıkladı.

Başvuruda ayrıca bir bütün olarak sokağa çıkma yasaklarına tedbir getirilmesi istenildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ile Anayasa Mahkemesi tarafından daha önceki tedbir başvurularının reddedilmesinin sonuçlarını yaşam hakkı ihlaline yol açtığı ifade edildi.

Türkdoğan, yaralıların durumlarını medya tarafından öğrendiklerini ancak yaralılara ulaşamadıklarını için ailelerinden durumlarına ilişkin bilgileri teyit ettiklerini söyledi.

Adına başvuru yapılan yaralıların isimleri şu şekilde:

"Derya Koç, Ortan Tunç, İbrahim ibrendi, Lokman Bilginç, Murat Keskin, Sinan Kaya, Fırat Marda, Meryem Akyol, Mürsel Dalmış, Sıtal Öztürk, Murat Tunç, Abdulselam Turgut, Fatma Demir, Emek Aydın, Mesut Özer, Abdullah Özgür, Edip Aydın, Barış Ağadır, Sahip Edip ve soy ismi öğrenilemeyen Ferhat.

Türkdoğan, yaralı beş kişinin ismini öğrenemediklerini ancak başvurunun yaralı 25 kişi için yapıldığını söyledi.

Dicle Haber Ajansı, Cizre’deki bir binada 25 kişinin mahsur kaldığını, aynı yerde ölenlerin de bulunduğunu duyurmuştu.

Anayasa Mahkemesi, Cizre ilçesinde başka bir apartmanın bodrum katında ambulans bekleyen yaralılarla ilgili tedbir talebini 29 Ocak’ta reddetmişti.

(Fotoğraf: Arşiv)