Cizre'de 14 yaşındaki boyacı Ümit Kurt'un öldürüldüğü sokakta vurulan memur Çebi Sakçak, polisin kendisine ateş açtığını ve sırtından vurulduğunu söyledi.

Cizre'de hendeklerin kapatılmaya başlandığı 6 Ocak tarihinde Ziraat sokakta 14 yaşındaki boyacı Ümit Kurt polis kurşunuyla yaşamını yitirdi. Aynı yerde polis panzerlerinden açılan ateş sonucu Ticaret ve Sanayi Odası'nda memur olarak çalışan Çebi Sakçak ise evine girmek üzere iken sırtından vuruldu.

Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Sakçak, Radikal'den İdris Emen'e konuştu. Olay günü mesai bitimi iş yerinden çıkarak evine doğru yürüdüğünü belirten Sakçak şunları söyledi:

"Üzerimde takım elbise olduğu için memur olduğum da ortadaydı. Hendeğin bulunduğu köşeyi geçtiğimde sokak ortasında üç tane akrep tipli zırhlı aracın durduğunu gördüm. Ancak sokak son derece sakindi. Olay yoktu. Zırhlı aracı geçtikten sonra evin kapısını açar açmaz arkadan ateş açıldı. Kurşunlardan biri sırtıma isabet etti. Kendimi hemen eve attım. Eğer eve girmeseydim ölebilirdim. Yardımıma gelen arkadaşlarım ambulans çağırdı. Ancak ambulans mahalleye giremedi bile. Sivil bir araçla hastaneye gitmek zorunda kaldım.

Benim vurulduğum sokakta Ümit Kurt hayatını kaybetti. Suç duyurusunda bulundum. Bana ateş edenlerden de davacı olacağım."