Şırnak'ın Cizre ilçesinde Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesi yıldönümü dolayısıyla gençlerin yaptığı eyleme polisin saldırısıyla başlayan olaylarda, bir genç polisin pompalı tüfekle ateş açması sonucu yaralandı.

Gençlerin, Nusaybin, Dörtyol kavşağı ve Yasef caddelerinde yaptığı eyleme, polis zırhlı araçlardan attığı gaz bombası, plastik ve gerçek mermiler ile TOMA'lardan sıktığı tazyikli su ile saldırdı. Gençler de polisin saldırısına taş, havaifişek ve molotoflarla karşılık verirken, özellikle polisin sık sık pompalı tüfeklerle gençlere ateş açması dikkat çekti.

Polisin saldırıları sırasında 18 yaşındaki Mehmet Elçi polis tarafından tüfekle açılan ateş sonucu sırtına aldığı saçma mermiler ile yaralandı. Yaralanan Elçi, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlçedeki olaylar devam ederken, özel harekat timleri kobra tipi zırhlı araçlarla takviye olarak mahallelere geldi. İlçe adeta atılan gaz bombalarından sis bulutunu oluşturmuş durumda.

Yoğun silahlar nedeniyle savaş alanına dönen ilçede, özellikle özel harekat polislerin zırhlı araçlardan inerek, TOMA'ya işaret edip, gençlerin olduğu sokağa doğru gitmesi gençlerin çıkması halinde silahla tarayacaklarını söylemesi kameralara yansıdı.

İLÇEDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Polisin saldırısıyla başlayan olaylar, tüm mahallelerde şiddetlenerek devam ediyor. Polis gençleri hedef alarak ateş ederken, saldırıda sırtından yaralanan Mehmet Elçi adlı gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Bugüne kadar uzun namlulu silahlarla eylemlerde gençlere saldıran polisin, bu defa pompalı silah kullanması akıllarda soru işareti bıraktı.

Polisle ile çatışan gençler, ilçede bulunan bazı banka ve bazı işyerlerini ateşe verirken, ilçenin tüm elektrikleri kesildi. Karanlığa bürünen ilçede polis ile gençler arasında çıkan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Özel harekat polisleri sabah saatlerinde, sokaklarda parke taşı döşeyen belediye çalışanlarına uzun namlulu silahlarla ateş açmış ve araçların lastiklerini patlamıştı. (DİHA)