Şırnak DBP ve HDP İl Örgütleri düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Silopi ve Cizre'nin şu anda büyük bir katliam ile karşı karşıya olduğunu açıklayarak, "Acil sahiplenme" çağrısı yaptı.

DBP Şırnak İl Eş Başkanı Yahya İdin, HDP İl Eş Başkanı Sekvan Kılıç, HDP Milletvekilleri Leyla Birlik, İbrahim Ayhan, Adem Geveri ve HDP PM üyesi Yuhanna Aktaş düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Kürdistan ve Türkiye kamuoyunun Silopi ve Cizre çin acilen harekete geçmesini istedi.

Grup adına açıklama yapan DBP İl Eş Başkanı Yahya İdin, "Özellikle Silopi'de şu anda büyük bir katliam ile yüz yüze kim ne yapacaksa hemen yapsın, harekete geçsin'' uyarısında bulundu.

'KATLİAMA KARŞI HEMEN HAREKETE GEÇİLMELİ'

Şırnak Belediye Eş Başkanı Serhat Kadırhan ise Cizre ve Silopi'de yaşanan katliam ve yasakların 23. günü geride bıraktığını ve 50'ye yakın kadın, çocuk, bebek, doğmamış bebek ve gencin katledildiğini, yüzlerce kişinin ise yaralandığını hatırlatarak, binlerce kişinin ise zorla göçertildiğini kaydetti.

Yahya, 90'lardaki köy yakmalar, zorla göçertmeler ve katliamlara benzer bir tablonun şu anda Cizre ve Silopi'de ortaya çıktığına dikkat çekti. Gelinen aşamada Silopi ve Cizre'nin büyük bir katliam ile yüz yüze kaldığını ifade eden Yahya, özellikle Silopi'ye dikkat çekmek istediğini belirtti.

Silopi'de tüm mahallelerin tank, top ve ağır silahlarla günlerdir ateş altına alındığı hatırlatmasında bulunan Yahya, "Dört taraftan gelişen bu saldırılar artık büyük bir katliam gerçekleştirme düzeyine ulaşmıştır'' diyerek durumun aciliyetini ortaya koydu.

Yurtsever ve demokratik kamuoyuna, Kürdistan ve Türkiye halklarına, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılara seslenen İdin, "Artık bir an önce Silopi'de büyük bir katliamın önüne geçilmelidir. Bir an önce Silopi'de gerçekleştirilmek istenen büyük bir katliama engel olunmalı" dedi.

Özellikle, Cizre ve Silopi'ye yakın olan Kürdistan kentlerini acilen Cizre ve Silopi etrafında kenetlenmeye çağıran Yahya, "Gün zalime ve zulme karşı direnme ve başkaldırma günüdür. Bir an önce direnişe geçelim" çağrısında bulundu.

Toplantıda son olarak DBP ve HDP İl binaları önünde saat 13.00 yapılacak olan yürüyüşe tüm Şırnak halkı davet edildi.