Yüksekova Haber'deki habere göre, Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 5 ay önce atanan Ercan İçli'nin, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Şırnak Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildiği öğrenildi.


İçli, Cizre'ye atanmasının ardından Polis Lokali'nde yapılan halk toplantısında Newroz'u değerlendirdiği sırada "İsteseydik Newroz'da 200 kişiyi öldürürdük ama polis müdahale etmedi" açıklamasında bulunmuştu.

Yine geçtiğimiz hafta Cizre'yi ziyaret eden Akil İnsanlar Komisyonu heyetinin yaptığı temasları kameraya çekilmesi talimatını vermiş ve polislerin yapılan görüşmeleri kameraya çekmesine tepki gösteren heyet üyesi Kezban Hatemi tarafından görüntülere el konulmuştu.

Son olarak da 2 gün önce ilçede yapılan gösteriler sırasında iki sivil polis, bir genci arabayla ezmiş, etrafa rastgele açtıkları ateş sonucu ise 4 kişi yaralanmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından İçli'nin Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilerek merkeze alınması dikkat çekti.

Konuya ilişkin bilgi almak isteyen DİHA'ya ise Şırnak Valiliği Basın Bürosu çalışanı polis memuru, "Bu bilgiyi nerden aldınız? Sizin için bu haber neden önemli anlayamıyorum?" şeklinde tepki gösterdi.

Öte yandan edinilen bilgilere göre İçli'ye öğleden sonra saat 15.00'te görev yeri değişikliği yazısının iletildiği ve olayların ise akşam saatlerinde gerçekleştirdiği belirtilerek, görev değişikliğinin olayla alakası olmadığı savunuldu.