Cizre'de 22 yaralının 6 gündür ambulans beklediği saldırı altında bulunan Cudi Mahallesi'ndeki bir evin bodrumuna gitmek isteyen Cizre Belediyesi'ne ait ambulans ve sağlık personeli, bir kez daha engellendi.

DİHA’nın haberine göre, öğlen saatlerinde bir yurttaşın daha yaşamını yitirdiği ve ölü sayısının 6'ya yükseldiği bodruma, sabah saatlerinden bu yana girmek ve yaralıları almak isteyen ambulans defalarca engellendi. Öte yandan yaralıların bulunduğu evin çevresine top atışlarının da devam ettiği gelen bilgiler arasında. 

"ÇATIŞMA YAŞANIYOR SÜSÜ"

Ambulansın öğlen saatlerinde de engellenmesinin ardından DİHA'ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ambulans ve sağlık personelinin sokağın başına emniyet yetkililerinin ve yöneticilerin bilgisi dahilinde gittiğini, fakat her seferinde evi kuşatmaya alan zırhlı araçlardan mahalleye doğru ateş açılıp "Çatışma yaşanıyor" süsü verilerek ambulansın yaralıları almasının engellendiğini söylemişti. Sarıyıldız, twitter hesabından yaptığı açıklamada da "Sabahtan bu yana üç kez gönderdiğimiz ambulans, sokağın başına her vardığında, zırhlı araçlarla şiddetli sanal çatışmalar yaratılıyor" ifadelerini paylaşmıştı.

(Kaynak: DİHA)