Cizre'de mahsur kaldıkları binanın bodrumunda 13 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralılardan 5 gündür haber alınamıyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ve gönüllü sağlıkçıların Cizre'ye girerek yaralıları almak için görüşmeleri devam ediyor. HDP Milletvekili Sarıyıldız ise öğlen saatlerinde Cizre’ye yine ambulans ve gönüllü sağlıkçıları yönlendireceklerini söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde 13 gündür bir binanın bodrum katında çıkarılmayı bekleyen 15 yaralı, 7 cenaze ve bitkin haldeki 9 sivilden 5 gündür haber alınamıyor.

Son olarak 5 gün önce İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile sürdürülen görüşmeler sırasında HDP milletvekilleri ile görüşen yaralıların yetkililerin bilgisi dahilinde dışarı çıkacakları sırada devlet güçlerinin saldırısına uğrayan yaralıların bulunduğu bodrumda 8 gündür ise en temel yaşam maddesi su dahi bulunmuyor.

HDP'NİN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR 

Öte yandan dün yaralılara ulaşılması gündemiyle Mardin'e gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete insani koridorun açılması çağrısında bulunmuş kendisinin de içinde bulunduğu bir heyet ve gönüllü sağlıkçılarla birlikte Cizre'ye girerek yaralıları almak istediklerini açıklamıştı. Açıklamanın ardından Demirtaş ve heyetin dünden bu yana bakanlıklar düzeyinde Cizre'ye giriş için görüşmeleri sürüyor.

BUGÜN YİNE AMBULANSLAR GÖNDERİLECEK 

Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) Cizre'de yaşanan son durumla ilgili konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, evin bulunduğu bölgeden bugün yine yer yer patlama sesleri geldiğini söyledi. Bugün bodrumdaki yaralıların kurtarılması için tekrar girişimlerinin olacağını HDP milletvekillerinin Ankara'da bakanlıklarla görüşmelerinin sürdüğünü ve öğlen saatlerinde Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslar ve Şırnak'tan gelecek gönüllü sağlıkçıları evin bulunduğu bölgeye göndereceklerini söyledi. 

Sarıyıldız, "İlk günden bu yana mahalleye sağlık ekibi ve ambulansı mahalleye yönlendirdiğimiz de mahallede bulunan operasyonel birimler engelliyor. Kirli mizansenler ortaya çıkartıyorlar yapay çatışma yaratıyorlar. Bunu açık açık yapıyorlar. Dalga geçerek yapıyorlar. Sağlık ekibine 'Hala onları sağ çıkartacağınızı mı düşünüyorsunuz?' diye soruyorlar" diye konuştu.