Cizre’nin Nur Mahallesi'nde asker ve polisler tarafında bir kişinin üzerine bomba bağlanıp, kişinin üzerinde patlatıldığı iddia edildi.

Mahalle sakinlerinin şahit olduğu bu olay sonrasında asker ve polislerin olay yerinde insan parçaları topladığı da öğrenildi.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı süresi boyunca vahşet bodrumları olmak üzere çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Yasak sürecinde evlerini bırakmayan yurttaşların şahit olduğu bu olay, yasağın 50. gününde saat 16.00'da yaşandığı öğrenildi.

Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen mahalle sakinleri, akşama doğru mahallerine bir anda yüzlerce polis, jandarma ve askeri aracın getirildiğini söyleyerek, 2 askerin ortasında üzerinde kot pantolon, siyah kazak olan, yaşı 30 ile 35 arası uzun boylu iri yapılı esmer sakallı bir kişinin getirildiğini ifade etti.

SON SÖZÜ ‘YAPMAYIN’ OLDU

Mahalledeki birçok kişinin gözleri önünde getirilen bu kişinin, önce mahallede bulunan Botaş binası içine götürüldüğü ve kısa bir süre sonra binanın içinden çıkarıldığı söylenirken, yine aynı kişinin Botaş binasının hemen karşısında bulunan evin bahçesine götürüldüğünü ifade edildi.

Çıplak gözle bahçeyi gördüklerini ve sesleri duyduklarını belirten yurttaşlar, 5, 10 dakika bekletildikten sonra bu kişinin üzerine patlayıcının bağlandığı ve etrafının askeri araçlarla sarıldığı söyledi.

1 dakika sonra "Yapmayın" diye çığlık sesinin geldiğini aktaran yurttaşlar, bu sesin hemen ardından şiddetli bir patlama yaşandığı ve bu sesten sonra da askeri araçların çekildikten sonra bir grup askerin etrafa saçılan insan parçalarını topladıkları öne sürüldü.

Daha sonra askerlerin çekildiğini kaydeden yurttaşlar, yaşanan olay sonrası bir kaç gün yine binada askeri hareketliliğin olduğu ve parçaların toplandığını dile getirdi.

Sokağa çıkma yasağının kalkması ile birlikte eve gittiklerini ifade eden yurttaşlar, olayın yaşandığı yerde duvarlarda kan izlerinin olduğunu söylerken, yine olayın yaşandığı evin kullanılamaz halde olduğu ve üst katında keşkin nişancıların yerlerinin olduğunu anlattı.

Öte yandan olayın yaşandığı evde kan izlerinin halen var olduğu gözlendi.

(Kaynak: JİNHA)