Sokağa çıkma yasağının sürdüğü, Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde Murat Ekinci ve Murat Egül isimli gençler, vücutlarına isabet eden şarapnel parçalarıyla yaşamını yitirdi.

DİHA'nın haberine göre, Cizre’nin Cudi Mahallesi’ne tanklardan yapılan top atışlarının bir eve isabet etmesi sonucu Murat Ekinci (22) ve Murat Egül (24) isimli gençler, vücutlarına isabet eden şarapnel parçalarıyla yaşamlarını yitirdi.

Haberde, Nur Mahallesi’nde özel harekat polislerinin açtığı ateşle yaralanan Mehmet Şirin Erdinç isimli gencin ambulansla Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Nur Mahallesi’nde dün yaşamını yitiren ve ambulans gelmediği için cenazeleri hastaneye kaldırılamayan Tayfur Yaşlı ve Şivan Cebrail Mungan’ın cenazeleri de Şırnak Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağında Ekinci ve Egül’ün ölümüyle hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a yükseldi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi, 11 Aralık 2015 – 8 Ocak 2016 arasında 14’ü çocuk en az 79 sivilin öldürüldüğünü açıkladı. 

Fotoğraf: Arşiv