HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Cizre Cudi mahallesinde bir bodrumda 30 kişinin mahsur kaldığını, yarıdan fazlasının hafif ve orta düzeyde yaralı olduğunu söyledi.

Sarıyıldız, kolluk güçlerinin ateşi devam ettiği için yaralıların mahalleden çıkarılıp hasteneye götüremediğini söyledi ve en büyük korkusunun başka top atışlarıyla tamamının öldürülmesi olduğunu vurguladı.

Cizre'de 20'ye yakın yaralının bulunduğu gruba artık ulaşılamadığı, oraya yönelik çok yoğun bir silahlı yönelim olduğu bildiriliyor.

Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç; "şu an yaralı sayımız 28, 1 kişi de hayatını kaybetti. Tank atışları hala devam ediyor" bilgisini geçti.

NE OLMUŞTU?

Cizre Cudi Mahallesi'nde aralarında Cizre Halk Meclisi eşbaşkanlarının da bulunduğu 15 kişinin bulunduğu eve top mermisinin isabet etmesi sonucu 1'i ağır en az 10 kişi yaralandı.

Sokağa çıkma yasağının 41'inci gününde Cizre'de bir ev top atışlarıyla vuruldu. 

Evin duvarının yıkıldığı saldırıda, evde bulunanlardan en az 10'nu yaralandı. Yaralananlardan DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel'in durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yaralılar, saldırıların devam etmesi nedeniyle hastaneye kaldırılamıyor.

Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, dün geceden bu yana aralıksız top atışlarının yapıldığı Cudi ve Sur mahallelerinde yaralananların hastaneye kaldırılması için çağrıda bulundu. 

İçlerinde Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın da bulunduğu yaralılardan DBP PM üyesi Mehmet Yavuzel'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Mahallede birçok evin daha top atışlarının hedefi olduğu ve o evlerde de yaralıların olduğu belirtiliyor.

Ağır yaralılar ve kan kaybı yaşayanlar olduğu bilgisini paylaşan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, hala bulundukları eve doğru bombardımanın sürdüğünü söyledi.

Yaralıların alınması için halkın saldırının olduğu mahalleye gelmesi gerektiğini belirten Tunç, “Özellikle hedef seçildik. Ağır yaralılar var. Kan kaybı yaşayanlar var. Bezlerle kan kaybını durdurmaya çalışıyoruz. Halkımızın kitlesel olarak Caferi Sadık Sokağa gelmesi gerekiyor. Onlara ev tahrip olmuş durumda. Büyük patlamalar oluyor. Bodrum katındayız. Hala bombardıman var özellikle bulunduğumuz ev bombalanıyor. İnsanlığa sesleniyoruz. Cizre halkının mahalleye yürümesi ve yaralıları alması gerekiyor. Herkes bu sesi duymalı” diye konuştu.

Öte yandan askerlerin de mahalleye ve evlerin için gaz bombası atarak saldırdığı da iddia edildi. (Kaynak: DİHA)