Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de, tepelere yerleştirilen güvenlik güçleri Kale Mahallesi'nde Şex Seyda Camii'ni vurdu.

Camide bir kadın ve iki çocuğu yaralandı. Şah Mahallesi'ne yönelik tank saldırısında ise çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Atılan havan topları Kale Mahallesi'nde bulunan Şex Seyda Camii'ne isabet etti. Caminin yanında bulunan biri kadın iki çocuğu havan parçalarında ağır yaralandı. 

Atılan havan topları Şah Mahallesi'nde de bazı evlere isabet etti. Evlerde yangın çıkarken yaralıların olduğu bildirildi.

Yaralılar halk tarafından belediyeye ait ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Olayın yaşandığı yerde toplanarak  saldırıya tepki gösteren halka polis zırhlı araçlarla saldırdı.

Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 çocuk ölürken, 2 çocuğun tedavisi sürüyor.

Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, cami bahçesine isabet eden mühimmatın havan mermisi ya da bomba olduğunu söyledi.

Sarıyıldız, "Bugün Kale Mahallesi Şeyh Seyda Camisi'nin ek binalarının duvarının dibine bomba atar mermisi ya da havan olduğu belirtilen mühimmat isabet etti. Olayda 3 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Söz konusu mahallede hendek ve barikat olmadığı gibi çatışmanın yaşandığı bir mahallede değil. Hastaneden aldığımız bilgeye göre çocuklardan biri hayatını kaybetti" dedi.

Öte yandan, aralarında Emrullah Ertem, Veysi Basaran, Ziver Nayci ve Bedrettin Adıgüzel isimli kişilerin bulunduğu çok sayıda  kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.