Görevden alınan Cizre Belediye Eş Başkanı Kadir Kunur, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Kunur’un hakkında açılan davanın ilk duruşması Şırnak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

14 Kasım’da gözaltına alınıp “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Kunur duruşmaya tutuklu bulunduğu Rize Kalkandere Cezaevi’nden SEGBİS yolu ile katıldı.

‘BELEDİYEYİ YASAL BİR ŞEKİLDE YÖNETTİK’

Savunma için söz alan Kunur, Kürtçe tercüman talep etti.

Kürtçe savunma yapan Kunur, mahkemeye katılanları selamlayarak hakkında hazırlanan iddianamenin gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Gizli bir tanığın kendisi hakkında verdiği ifadede cezaevi ziyaretleri gerçekleştiğini belirten Kunur, hiçbir şekilde cezaevlerine gitmediğini bunun da resmi bir şekilde tespit edileceğini söyledi.

Başka bir gizli tanığın “Belediye imkanlarını örgüt için harcandı” yönündeki iddiasına da yanıt veren Kunur, belediyenin devamlı olarak İçişleri Bakanlığı tarafından denetlendiğini ancak böyle bir tespitin olmadığını belirtti.

 “Savcılığın iddianamesinde benim Cudi Taziye Evi’ne örgüt için erzak taşıdığım iddia ediliyor” diyen Kunur, o tarihlerde fıtık ameliyatı olduğunu hatırlatarak "hasta bir insan nasıl yük taşır?" diye sordu.

‘İMKANLAR HALK DIŞINDA KİMSEYE KULLANILMADI’

Sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra kendisinin belediye de olduğunu ifade eden Kunur, yasak esnasında bazı belediye kurumlarının örgüt tarafından kullanılmasından haberlerinin olmadığını ve kurumların olduğu bölgeye kimsenin giremediğini belirtti.

‘MEKTUP YANITLAMAK SUÇ DEĞİLDİR’

İtalya'daki bir belediyenin yasak sonrası kendilerine yardım için mektup gönderdiğini belirten Kunur, bunun da suç olarak değerlendirildiğini hatırlattı.

Kendisinin bu mektuba cevap niteliğinde bir yazı kaleme aldığını belirten Kunur, kentte yaşanılanları aktardığını ve bunun suç olmayacağını dile getirdi.

Belediyeye ait iş makinelerini kimseye vermediklerini vurgulayan Kunur, bazı araçlarının alıkonulduğunu ve bunu da güvenlik güçlerine bildirdiklerini belirtti.

TANIKLAR İFADELERİNİ GERİ ALDI

Kunur'dan sonra tanık ifadelerine geçildi. Kunur hakkında ifade verdiği iddia edilen 4 kişi mahkeme huzurunda işkence ile ifade verdiklerini dile getirdi. İddiaları kabul etmeyen tanıklar, kendilerine zorla ifade imzalatıldığını belirtti.

Daha sonra söz alan Kunur'un avukatları hazırlanan iddianamenin gerçek dışı olduğunu ifade ederek somut herhangi bir delilin olmadığını kaydetti. Daha önce aynı iddialar üzerinde bir dosya açıldığını hatırlatan avukatlar bu dosyadan dolayı Kunur'un zaten yargılandığını kaydetti.

Aynı iddialar üzerine iki dosyanın açılmayacağını vurgulayan avukatlar tahliye talebinde bulundu.

Avukatlar sonrası söz alan savcı sanığın tutukluluğunun devam etmesini talep ederek delillerin tamamlanmasını istedi.

Savcı sonrası mahkemeye heyeti Kunur'un tahliye edilmesi yönünde karar verdi.

(Kaynak: Dihaber)