Hatay’ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki 4’ü Türk 17 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin Adana’da nöbetçi mahkemece tutuklanan 1’i Türk 5 zanlıdan Suriye uyruklu Z.Ş. ile kocası Y.B.’nin aranan W. adlı kişiyle bomba yüklü araçla olay yerine geldikleri öğrenildi.

Araç park edildikten sonra Y.B. ile Z.B. çifti Suriye’ye geri dönerken, W.’nin Türkiye’ye giriş yapıp, Yayladağı İlçesi’nden çıktığı belirlendi.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince şüphelilerin tamamını Türkiye sınırında yakalandığı açıklandı.

BOMBALI SALDIRI İLE İLGİLİ BİLGİLERİ OLMADIĞINI ÖNE SÜRDÜLER

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 17 kişinin öldüğü bombalı saldırının fail ve yatakçıları oldukları iddiası ile tutuklanan 1'i Türk 4'ü Suriyeli 5 kişi, adliyedeki sorgularında kendilerini bu işte firarda olan Suriyeli'nin 'kullandığını anladıklarını' savunarak, bombalı saldırı ile ilgili önceden bilgileri olmadığını öne sürdü.

Dün geç saatlerde Adana Özel Yetkili Mahkeme tarafından tutuklanan Suriyeli Y.B., eşi Z.Ş., ağabeyi A.B. ve İ.Z. kendilerinin sınırı geçerken aile görüntüsü verilmek istenmesi nedeniyle alet edildiğini belirtirken, kaçakçılıktan sabıkası olan Türk vatandaşı R.B. zaman zaman Suriyeliler'e cep telefonu sattığını, bu kişilere de telefon sattığı için olayla ilgili gösterildiğini öne sürdü.

'PATLAYINCA ANLADIK'

Cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden Suriyeli Y.B. ile eşi Z.Ş.'nin, firari şüpheli W.'nin köylüsü oldukları, yakınlıklarının bundan kaynaklandığı anlaşıldı.

Y.B.'nin "Köylüm olan W. bana Türkiye'ye gitmek istediğini ancak aracının evrakının eksik olduğunu ve benden yardım etmemi istedi. 'Gümrükte sorun çıkar, eşin de gelsin. Aile görüntüsü olur' dedi. Araçta bomba olduğunu bilseydim kabul etmezdim. Kendimi ölen insanların yerine koyuyorum. Benim de eşim ve kızım var" dediği öğrenildi.

Eşi Z.B.'nin de kocasına benzer ifade vererek araçta bomba olduğunu bilseler kabul etmeyeceklerini savundu.

Olay tarihinde Türkiye tarafında bulunduklarını belirten Y.B.'nin ağabeyi A.B. ile İ.Z.'nin de suçlamaları reddettiği belirtildi. Türk şüpheli R.B.'nin de kendisinin telefon ticareti yaptığını, zaman zaman da Suriyelilere telefon hattı sattığını belirterek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Erkek şüpheliler Adana Kürkçüler, kadın şüpheli ise Adana/Karataş Kadın Cezaevi'ne konuldu. (İnternet Haber)