Cihangir-Beyoğlu Forumu üyeleri, polisin ateşlediği gaz fişeği sonucu ağır yaralanan ve 46 gündür komada olan Berkin Elvan için Taksim’de dün yapılan eylemde gerçekleşen polis terörünü protesto etti. 

Cihangir Firuzağa çay bahçesi önünde bir araya gelen üyeler, Berkin'in babası Sami Elvan’ın dün polis saldırısı nedeniyle okuyamadığı açıklamayı okudu.

Ellerinde, “ 46 gün oldu uyan Berkin, uyan oğul”, “ Berkin Elvan 46 gündür komada failli kim?” dövizleriyle Firüzağa bahçesinin önünde toplanan Cihangir- Beyoğlu forumu dün Taksim’de gerçekleşen polis terörünü kınadı.

“Diren Berkin Taksim seninle”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları eşliğinde ilk sözü Akademisyen Ahmet Ergenç aldı. Bir çocuğu komalık eden polisin dünde hak arayan acılı ailesinde saldırdığını hatırlatan Ergenç, bu yapılanın Türkiye’nin ileri faşizmde vardığı dereceyi gözler önüne serdiğini vurguladı. Bugün buraya bu faşizmi kınamaya geldiklerini vurgulayan Ergenç, hak arama noktasında hiçbir gücün, baskının, müdahalenin kendilerine geri adım attırmayacağını bir kez daha altını çizdi.

Ergenç'in ardından fotoğrafçı Senem Sinem, dün Berkin Elvan’ın Babası Sami Elvan’ın polis saldırısına maruz kaldığı için okuyamadığı açıklamayı okudu.

İşte Güvenlik Şubesi tarafından “ Tehlikeli” diye damgalanan açıklama:

“16.06.2013 günü Okmeydanı’nda sabaha kadar süren protesto gösterileri sırasında evimizden ekmek almak için çıkan çocuğum Berkin, polis tarafından çok yakın mesafeden, hedef gözetilerek atılan gaz bombasının kafasına isabet etmesi sonucu kafatası kırıklar oluşmuş ve beyin kanaması geçirmiştir. Mahallede yaşayan görgü tanıkları polisin gaz bombasını hedef göstererek ve 90 derecelik açıyla ateşlediklerini görmüşlerdir.

SORUMLULAR TESPİT EDİLİP CEZALANDIRILSIN !

Berkin geçirdiği beyin kanaması sebebiyle halen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde ve bilinci kapalıdır. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Ameliyat sonrası enfeksiyon kapmış ve durumu daha da ağırlaşmıştır. Berkin vurulmasından 45 gün geçmesine rağmen olayın sorumlularının bulunması konusunda herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Savcılığa avukatlarımız vasıtasıyla şikayette bulunmamıza rağmen, sorumlular yakalanmamış ve haklarında işlem yapılmamıştır.

Biz Berkin’in ailesi olarak hem vur emri verenlerin hem de ateş edenlerin tespit edilerek yargılanmasını bekliyoruz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” (ANF)