On binlerce kişinin yüz milyonlarca dolarını kendi hesabına aktarıp yurt dışına kaçtığı iddia edilen Çiftlik Bank’ın Kurucusu Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için çalışma başlatıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çiftlik Bank’ın kurucusu olan ve Uruguay’a kaçan Mehmet Aydın’ın iadesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

CNN Türk’te, Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Gül, “Yargı bu Çiftlik Bank vakası üzerine titizlikle gitmektedir. Bu hususta vatandaşlarımızın daha duyarlı olması, özellikle sanal ortamlardan dolandırıcılığa bir takım kişilerin tevessül ettiğini görüyoruz. İlgili kişinin Türkiye’ye iade konusunda da ne gibi imkan varsa savcılarımız gerekli takibatı yapıyorlar” dedi.

Soruşturmayı İstanbul Anadolu Başsavcılığının yürüttüğünü söyleyen Gül, “Çiftlik Bank’ın bulunduğu yerlerin yaptığı soruşturmalar da var ama merkezi İstanbul’da olduğu için Anadolu Savcılığı soruşturmayı yürütüyor. Öncelikle bizim çok uyanık, titiz olmamız gerekiyor. Burada hukuken kayyım boyutu, uluslararası hukuk boyutunda neler yapılabilir yargı makamlarımız gereğini yapıyor. Şikayete konu olunca, çıkış yasağı konuldu. Yurt dışı yasağı konulunca da ilgili kişinin dışarıda olduğu anlaşıldı. İlgili bakanlıkların çalışmaları sürüyor. Yargı mensuplarımız, savcılarımız konuyu titizlikle takip ediyor” dedi.

SORUŞTURMADA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Çiftlik Bank soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 18 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul, Bursa, Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Manisa, Malatya ve Hakkari’de operasyonlar düzenledi. 8 ilde toplam 18 farklı adrese yapılan eş zamanlı baskında Bursa’da 2 kişi, Manisa’da 1 kişi ve Çanakkale’de de 1 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Sakarya Emniyeti’ne getirilerek burada sorgulanmaya başlandı. Soruşturma kapsamında aranan 14 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.