Gezi Parkı’na dün akşam yapılan saldırı sırasında CHP’li milletvekili de yaralandı.

Radikal’den Miray Çimen’in haberine göre, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, dün akşam vatandaşlara yardım etmek için Divan Otel’e gitti. Otelin dışında polisin saldırısına maruz kalan Topal’ın burnu kırıldı. Topal, “Yere düşen bir kaskı polis direk suratımı hedef alarak fırlattı” dedi.

Topal, yaptığı açıklamada dün akşam burnunun kırılmasına yol açan polis müdahalesi sırasında yaşanları şöyle anlattı:

"KIZIM YANIMDAYDI”

“Akşam saatlerinde telefonumuza sürekli Divan Otelinden ve Taksim’de bulunan Amasyalıların kurduğu çadırlardan yardım çağrıları geliyordu. Bende durumu öğrenmek ve yardım edebilmek için olay yerine hareket ettim. Yanımda kızım da vardı. Divan Oteli’ne geldiğimde ortalık sanki savaş yeri gibiydi. TOMA’lar müdahale etmiş, gaz bombası atılmış her yer altüst olmuştu. Bu arada polisler ellerinde gaz bombası ile Divan Oteli’nin önünde bekleyişlerini sürdürüyorlardı. İçeri girdiğimde otel çok kalabalıktı. Birçok yaralı, 3-4 tane çocuk, görmedim ama hamile bir kadının kanama geçirdiğinden bahsediyorlardı ve herkes panik halinde ambulans bekliyordu.”

"TEKMELEDİLER"

Dian Otel’den çıkarak milletvekili kimliğiyle polise yaklaştığını ifade eden Topal, “Yararlıların dışarıya çıkması ve gaz bombası atmamaları için engel olmak istedim. Polise gaz bombası atmamalarını için uyarıyordum ki beni alarak tekmelemeye başladılar” dedi. Göstericilerin bu sırada kendisine yardım ettikleri belirten Topal, Bu arada arbede çıktı, kalabalığın içerisinde yere düşen bir kaskı polis direk suratımı hedef alarak fırlattı ve tekrar gaz bombası atmaya başladı” diye konuştu.

"BEDEL ÖDEDİM"

Daha sonra tekrar Divan Otel’e sığındıklarını ve kendisine ilk müdahalenin Otel’de yapıldığını söyleyen Topal, şunları söyledi:

“İnsanlar ambulans istediler ancak ben yürüyebilecek haldeydim ve durumu benden ağır olan insanlar olduğundan otelden kızımla birlikte çıktık. Kendi imkanlarımla ilk gördüğümüz sağlık kuruluşu olan Osmanoğlu Kliniği’ne ulaştım. Çekilen röntgen sonrasında burnumda kırık ve ayaklarımda morluklar belirlendi. Tek yapmak istediğim polisin sürekli otelin içerisinde doğru gaz bombası atmasını engellemek ve yaralıların hastaneye ulaşmasını sağlamaktı. Aldığım bilgilere göre bu olayın sosyal medyadan yayılması sonrası polis bir miktar geri çekilmiş ve oteldeki yaralılar hastanelere taşınmış. Demek ki polisin insafa gelebilmesi için birinin bedel ödemesi gerekiyormuş, bu bedeli de ben ödedim. Sanırım dün akşamki amacıma zor da olsa ulaştım.”