İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Maltepe Belediye Başkanlığı'na operasyon düzenledi. Yaklaşık 6 ay önce düzenlenen operasyonun devamı olduğu belirtilen soruşturma kapsamında belediyenin düzenlediği kültürel etkinliklerde ücretlerin yüksek tutulduğu ve ihalelerin belediye çalışanlarının yakınlarına verildiği iddia ediliyor. Polis ekipleri Maltepe Belediyesi'nin Kültür İşleri Müdürlüğü'nde arama yaptı. -

Senfoni Orkestrası İhalesinden Gözaltında

Maltepe Belediyesine yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Mustafa Zengin, adliyeye getirildi.

Kartal Adliyesine sivil polis ekiplerince getirilişi sırasında, bir gazetecinin "Niçin buradasınız?" sorusuna Zengin, "Hiç senfoni orkestrası dinlediniz mi? Dinlemezseniz anlayamazsınız, çağdaşlığı bilemezsiniz. Çağdaşlığın düşmanlarını da bilemezsiniz" şeklinde yanıt verdi.

Bir gazetecinin, "gözaltına mı alındınız?" şeklindeki sorusunu da Zengin,

"Hayır, bilgimize başvuracaklar" dedi.

Bu arada, Maltepe Belediyesine yönelik operasyonun, "belediyeye senfoni orkestrası hizmet alımı" ihalesi ile diğer bazı işlemlere ilişkin yürütülen müfettiş incelemesinin ardından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınarak, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince mevcutlu olarak adliyeye getirilen 10 kişi arasında, belediye yetkilileriyle, ihale ve bazı işlemlerde ismi geçen şirket yöneticilerinin de olduğu belirtildi. (Haberler.com)

Maltepe Belediye Başkanı serbest

CHP'li Maltepe Belediye Başkanı Zengin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gözaltı işlemleri tamamlanan bazı şüpheliler Kartal Adliyesi'ne götürüldü.

Belediye Başkanı Zengin ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.