CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım’ın İstanbul Kadıköy Fikirtepe kentsel dönüşüm alanındaki arsaları için özel sözleşmeler yapıldığını öne sürdü.

BirGün’den Anıl Varlı’nın haberine göre Yarkadaş, “Söz konusu bölgede yer alan arsaları için Başbakan Binali Yıldırım, eşi ve yakınları ile imtiyazlı şartlarda sözleşme imzalayan inşaat firması, dayattığı sözleşmeyi imzalamayan bazı hak sahiplerinin arsalarının satışını istiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı sokaktaki hak sahibi vatandaşların arsalarının satılması için tebligat gönderdi. Bu vicdana sığmaz, bu eşitlik ilkesine aykırı” dedi.

‘SÖZLEŞME HALKTAN SAKLANMIŞ’

Hak sahiplerinin çoğunluğunun Mutlu Turizm Seyahat ve Taşımacılık İnşaat Gıda İthalat ve ihracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile anlaştığını iddia eden Yarkadaş, “Firma 10 bin 350 m2’lik adada bulunan 165 arsa sahibi ile sözleşme imzalarken, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın 10’ar metrekare büyüklüğündeki arsalarının yapımı için diğer sakinlerden farklı olarak gizli ve imtiyazlı bir sözleşme yapılıyor” dedi.

Semiha Yıldırım ile yapılan sözleşmenin halktan saklandığını savunan Yarkadaş, “Bu sözleşme diğer hak sahiplerinden de saklanıyor. Firmanın dayattığı sözleşmeyi kabul etmeyen hak sahipleri ise diğer sözleşmelerde yer alan şartların eşitlik ilkesi gereği kendilerine de tanınmasını talep ediyorlar. Ve istedikleri sözleşmeyi imzalaması için firmayı birçok kez notere davet ediyorlar. Ancak, firma, daha önce kabul ettiği ve bazı hak sahiplerinin de imzaladığı sözleşmeye bile noter kanalıyla gelen davet çağrılarına rağmen imza atmıyor” ifadelerini kullandı.

‘FİRMA SIRTINI BAŞBAKAN’A DAYAMIŞ’

Hak sahiplerinin haklı taleplerinin yerine getirilmesini ve adaletsizliğin bir an önce giderilmesi çağrısında bulunan Yarkadaş, şunları söyledi:

“Müteahhit daha önce Kadıköy 8. Noterliği’nin 07.03 2014 tarihinde onayladığı 03793 no’lu sözleşmeyi kabul etmiş. Bir kısım vatandaşımız da imzalamış. Neden yeni bir sözleşme dayatıyorsunuz? Bu vatandaşlarımız da imzalasın ve sorun çözülsün. Müteahhit firma sırtını Başbakan’a dayamış, vatandaşa eziyet ediyor. Tam anlamıyla vicdansızlık. Başbakanın istediği sözleşmeyi imzalayan firma, vatandaşın istediği sözleşmeyi de imzalasın.”

Kaynak: BirGün