Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, sandık ihlalleri için kriz masası oluşturdu.

10 avukatın ve çok sayıda gönüllünün hazır bulunacağı kriz masası, yurttaşların sandıklarda karşılaştığı sorunlara müdahale edecek.

Diken’in haberine göre, İstanbullular sandıklarda karşılaştıkları sorunlarla ilgili 0212 245 00 25 numaralı destek hattını arayabilecek, 0545 565 19 23 numaralı WhatsApp ihbar hattına bildirimde bulunabilecek.

İstanbul’da yaklaşık 200 bin kişiyle sandıklarda görev yapacaklarını aktaran CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Tek bir oyun bile peşine düşeceğiz. İstanbullular gönül rahatlığıyla oy kullansın. Siz sandığa gidin, biz oyunuza sahip çıkacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU: SANDIKLARIN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLUYUZ

Daha önceki seçimlerde gündeme gelen sandık güvenliği ve hile iddialarına karşı da güvence veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin referandum öncesinde sandık çevresi sorumlusu adında bir uygulamaya başladığını ve referanduma hazır olduğunu kaydetmişti.

Kılıçdaroğlu, “Daha önce, sandık çevresi sorumlusu diye bir uygulama başlattık ve eğitimini, örgütümüze vermeye başladık. Başında da Mersin milletvekilimiz Aytuğ Atıcı var. Referandum bunun üzerine denk geldi. Şu anda 81 ilde eğitilmiş, sandıklardan sorumlu arkadaşımız var. Dolayısıyla hiçbir vatandaş ‘Sandığa gidersem oyumu çalarlar’ endişesine kapılmasın. Sandıkların güvenliğinden CHP olarak biz sorumluyuz ve güvenliği de sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.