Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) 28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ortasu/Roboski ve Gülyazı/Bujeh köylerinden 34 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanıyla öldürülmesinin yıl dönümünde Roboski’ye ziyarette bulundu.

CHP ve İHD heyetleri Gülyazılı aileler köyün girişinde karşılayarak daha sonra mezarlığa geçti.

Mezarlıkta CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Levent Gök ile heyetin beraberindekiler mezarlığa karanfil bırakıp dua etti.

TANRIKULU: YATIP KALKIP ROBOSKİ DİYECEĞİZ 

Tanrıkulu, katliamın cumhuriyet tarihinde devlet eliyle yapılan katliamlardan biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde kullandığı ‘Yatıp kalkıp Uludere’ diyorlar sözlerine atıfta bulunan Tanrıkulu, “Adalet yerini bulana kadar yatıp kalkıp Roboskî diyeceğiz” dedi. Tanrıkulu, Roboskîli ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

'KATLİAMDAN HERKES SORUMLU'

Levent Gök ise, üç yıl boyunca adaletin gerçekleşeceğine dair umut yaratan hükümetin katliamın üstünü şalla örttüğünü söyledi.

Katliamın üstünün örtülmesinin nedenini, katliamda devletin en üst kademesinden en alt kademesine kadar herkesin sorumlu olmasına bağlayan Gök, “Şalın kalkması durumunda yargılanacaklarını biliyor. Roboskî’yi unutturmayacağız. Mücadeleyi birlikte yapacağız” dedi.

'ADALET ARAYIŞINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'      

İHD Bölge şubeleri adına açıklamayı İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici yaptı.

Bilici, katliamın üzerinden üç yıl geçmesine karşın faillerin ortaya çıkarılmadığını, sorumlularının ortaya çıkarılmasını isteyenlerin üzerine ise vahşice gidildiğini söyledi.

“Türkiye Cumhuriyeti devleti şunu bilmeli, adalet gelmediği sürece adalet arayışından vazgeçmeyeceğiz. Türk devleti bilerek bu halkın üstüne geliyor, politikalarını uyguluyor.

“Bizler bu katliamın farkındayız. Farkında olarak bu davanın peşini bırakmayacağız. Devlet şunu bilmeli adalet gerçekleşene kadar Roboskîlilerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

(imctv)