CHP'nin İstanbul 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Selina Doğan yarın İstanbul'daki 24 Nisan anmalarına katılamayacağını açıkladı. Doğan, CHP'nin Almanya mitingi nedeniyle törenlerde bulunamayacağını belirtti ancak Ermeniler için Almanya'da düzenlenecek dini ayinde yer alacağını ifade etti.

Serdar Korucu'nun Radikal'de yer alan haberine göre, CHP’nin Ermeni milletvekili adayı Selina Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 24 Nisan Ermeni Soykırımı’nı anma törenleriyle ilgili mesaj yayımladı.

CHP İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Doğan, “Çocukların öldürülmediği, şiddete uğramadığı, yok yere hapishanelere kapatılmadığı, çocukluklarını doyasıya yaşadıkları bir Türkiye diliyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Doğan, 24 Nisan mesajındaysa, Ermeni Soykırımı’nı anma etkinliklerine katılamayacağını belirtti. Selina Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “24 Nisan 1915’te sırf Ermeni oldukları için öldürülen ve ölüm yolculuğuna çıkarılan Ermeniler’in her birini derin bir sessizlikle anıyorum. Partimin Almanya Mitingi’nde yer almam nedeniyle 24 Nisan'da İstanbul'da Taksim'de yapılacak olan 24 Nisan anma etkinliklerine katılmayı düşünürken ne yazık ki katılamayacağım. Ancak Almanya'da Anadolu Ermenileri’nin gerçekleştireceği dini ayine katılıp dualarımla anacağım.”