İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı çalışmalar ve yolsuzluk iddialarına karşı verdiği soru önergeleriyle ile tanınan CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ’a evinin yakınında saldıran 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Kadıköy'de CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ı Kadıköy Göztepe Mahallesi Cemil Topuzlu Caddesi'nde bulunan evinden spor yapmak üzere otomobiliyle çıkan Hüseyin Sağ'ın aracına iddiaya göre 150 metre sonra başka bir araç arkadan çarptı. Otomobili durdurup aşağı inen Sağ, hasarı kontrol ederken diğer araçtan inen ve pazarda civciv satarak geçimini sağlayan Cüneyt K., Resul G. ve Cumhur T.'nin saldırısına uğramıştı. 3 kişi olaydan sonra kayıplara karışırken Hüseyin Sağ'ın burnu kırıldı.

İTİRAF ETTİLER

Sağ'ı döven kişilerin içinde bulunduğu aracın plakasından yola çıkan Kadıköy Asayiş Büro Amirliği polisleri, Cüneyt K. ve Resul G.'yi Yenisahra Semt Pazarı'nda civciv satarken yakalayarak gözaltına aldı. İki şüpheli suçlamaları kabul etmeyerek kimseyi dövmediklerini belirtti. Polis saldırıdan sonra kaçan otomobilin sahibi Cumhur T.'yi yakalamak için çalışmalarını sıklaştırdı. Cumhur T., Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'nde polisler tarafından yakalandı.

Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği'ne getirilen Cumhur T., meclis üyesini dövdüğünü itiraf etti. Cumhur T. olayın bir anda geliştiğini kavganın trafik kazasından kaynaklandığını iddia etti. Bu ifadeden sonra Cüneyt K. ve Resul G. nin de meclis üyesini dövdüklerini itiraf ettiği öğrenildi.

3 kişi "kasten adam yaralamak" suçundan adliyeye sevk edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ ,10 yılı aşkın bir süredir İstanbul’da yasadışı yapılan çok sayıda inşaat projesine karşı yürüttüğü mücadele ve açtığı davalarla kamuoyu tarafından tanınıyor.