CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kışlalarda at eti yedirilmesinin askerlerin yemek duasının değiştirilmesinden daha önemli olduğunu vurgulayarak "Türkiye'de ihale düzeninin kışlalarda askerlere at eti yedirme noktasına geldiğini görüyoruz. Dua ile uğraşacağınıza, askerlerin yemeğiyle uğraşın" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı için alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti tespit edilmesine değindi. 

Milli Savunma Bakanlığına yönelik yazılı soru önergesine verilen yanıt ile bu durumun ortaya çıktığını belirten Tanrıkulu, 31 Mart 2017 tarihinde verdiği önergesine neden yaklaşık 8 ay sonra yanıt verildiğini merak ettiklerini söyledi.

Bu durumun önergeye verilen yanıttan önce kamuoyu ve askerlerle paylaşılmamasını eleştiren Tanrıkulu, yaşananın siyasi ahlaka ve vicdana da sığmayacağını ifade etti.

Tanrıkulu, konunun muhatabı firmanın 24 ayrı kışlaya daha et temin ettiğine işaret ederek, "O kışlalar neresi? Bunlarla ilgili inceleme yapılmış mıdır?" diye sordu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yeterli denetim yapmadığının ortaya çıktığını belirten Tanrıkulu, "Türkiye'de ihale düzeninin kışlalarda askerlere at eti yedirme noktasına geldiğini görüyoruz. Dua ile uğraşacağınıza, askerlerin yemeğiyle uğraşın. Askerlerimize, kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özenden fazlasını göstermek zorundayız. Kendi evimizde yediğimizden daha iyisini onlara yedirmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.