CHP PM üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi. Kılıç, Metin Feyzioğlu'na hukukun üstünlüğünü savunma çağrısı yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılmama nedenini 'Toplum zarar görür' ifadesiyle açıklamış, Barolar Birliği'nin siyasi partilerin faaliyetleriyle yan yana anılmasının doğru olmayacağını söylemişti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Feyzioğlu, 'Bu yürüyüşün bir toplumsal soruna işaret etmesi onu siyasi parti faaliyeti olmaktan çıkarmamaktadır. Faaliyetin, siyasi parti faaliyeti olması ise onu değersizleştirmez. Fakat yargının en üstünde yer alan kurumlardan biri olan Türkiye Barolar Birliği’nin, bir siyasi parti faaliyetine katılması doğru olmaz” şeklinde konuşmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yürüyüş güzergahında yaptığı Parti Meclisi toplantısına katıldıktan sonra, Feyzioğlu'nun açıklamalarına cevap veren CHP PM üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, Metin Feyzioğlu'na hukukun üstünlüğünü savunma çağrısı yaptı.

Feyzioğlu'nun siyasi partilerle değil, adalet ile arasına mesafe koyduğunu vurgulayan Kılıç şu ifadeleri kullandı: "Mensubu olduğum Barolar Birliğinin başkanı yaptığı açıklama ile siyasi partilerle değil adalet ile arasına mesafe koymuştur. Barolar Birliği başkanının siyasi partilere kurultay çağrısı yapma görevi olmadığını hatırlatır.Kendisini görevi olan Hukukun üstünlüğünü savunmaya davet ederim"