ÇHD İstanbul Şubesi, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın serbest bırakılmasını istedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Siyasal iktidarın Kürt halkına yönelik saldırı ve asimilasyon politikalarını yükseltmek ve gelinen noktada mücadeleyi tamamen yok etmek için elinden geleni yaptığını savunan ÇHD açıklamasında, “Yaşanan gözaltı işlemi ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın açıklaması birlikte değerlendirildiğinde açıkça görülmektedir ki, siyasal iktidar Kürt halkına yönelik saldırı ve baskılarını daha da artırarak sürdürecektir” denildi. 

“KÜRT HALKININ YANINDAYIZ”

“Ne yapılırsa yapılsın gerçeklerin üstü örtülemez” denilen açıklamada, “Kürt halkının kendi oyları ile seçtiği Belediye başkanlarına yönelik hukuk dışı bu uygulama asla kabul edilemez. Gültan Kışanak ve Fırat Anlı derhal serbest bırakılmalıdır. Kürt halkına yönelik yok etme politikalarına son verilmelidir. Çağdaş Hukukçular Derneği olarak Kürt halkının yanında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyor ve tüm üyelerimizi ve kamuoyunu dayanışmaya çağırıyoruz” ifadeleri yer aladı.

KAYNAK: DİHA