Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’yu hedef alan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda hayatını kaybeden Stephane Charbonnier'nin Kobani direnişi için bir yazı kaleme aldığı ortaya çıktı.

Paris'te saldırıya uğrayan Charlie Hebdo’nun editörü olan ve 'Charb' ismi ile yazan Stephane Charbonnier, Kobani direnişine dikkat çekmek amacıyla 22 Ekim 2014’te köşe yazısında, “Ben Kürt değilim, Kürtçe bir kelimeyi bilmiyorum, bir Kürt yazarın ismini bile söyleyemem. Kürt kültürü bana tamamen yabancı… Ben Kürt değilim, Kürtçe bir kelimeyi bilmiyorum, bir Kürt yazarın ismini bile söyleyemem. Kürt kültürü bana tamamen yabancı” biçiminde bir yazı kaleme almıştı.

'BUGÜN KÜRDÜM, KÜRT DÜŞÜNÜYORUM, KÜRT AĞLIYORUM...'

Kürdistan24.org'un haberine göre bugünkü saldırıda yaşamını yitirenler arasında bulunan Charbonnier'nin bahsi geçen yazısı şöyle:

"Ben Kürt değilim, Kürtçe bir kelimeyi bilmiyorum, bir Kürt yazarın ismini bile söyleyemem. Kürt kültürü bana tamamen yabancı. Ah evet, arada Kürt yemekleri yemişliğim var. Geçelim bunları. Bugün Kürdüm, Kürt düşünüyorum, Kürtçe konuşuyorum, Kürtçe şarkı söylüyorum. Kürt ağlıyorum. Suriye’deki Kürtler Kürt değil. Karanlık güçlere karşı savaşan insanlık. Hayatlarını, ailelerini, ülkelerini koruyorlar. IŞİD’in saldırılarına insanlığı savunuyorlar. Sadece ‘fanatik İslam’a karşı değil, barbar çeteciliğe kaşı da hepimizi savunuyorlar.

Boğaz kesicilere karşı oluşturulan sözde koalisyon güvenilir mi? Farklı sebeplerden dolayı birçok üyesi stratejik, ekonomik ve politik çıkarlarını hesaba katıyor. Bugün ölüme karşı sadece Kürt halkı var."