Charlie Hebdo mizah dergisine yönelik saldırının zanlıları Kouachi kardeşler olduğu düşünülen kişilerin kuşatmaya alındığı Fransa'nın kuzeyindeki Dammartin-en-Goële kasabasında büyük bir operasyon yapılıyor.

Polis iki kardeşin, CTF Creation Tendance Decouverte adlı küçük çaplı bir matbaa binasına girdiğini ve en az bir kişiyi rehine aldığını söylüyor.

Kuşatma öncesinde zanlılardan biriyle karşılaşıp konuştuğunu anlatan bir görgü tanığının ifadeleri de bu tahmini doğrular nitelikte.

Operasyonu izleyen BBC muhabiri Fransız medyasında polisin şüphelilerle temas kurduğu, şüphelilerin ise "şehadete hazırız" dedikleri yolunda haberlerin yer aldığını aktarıyor.

Dammartin-en-Goële kasabası belediye sözcüsü Audrey Taupenas, matbaa binasının yakınındaki okuldaki öğrencilerin, zanlıların telefonla izin vermesi üzerine, öğle saatlerinde boşaltıldığını açıkladı.

Taupenas işgal altındaki matbaa binasında tek bir rehine olduğunu düşündüklerini söyledi. Operasyon hakkında bilgi vermeye yetkili olmayan bir polis de bu sayıyı doğruladı.

Operasyondan bağımsız bir gelişme ise, Fransız polisinin, Paris'de dün ayrı bir olayda bir kadın polisi ateş ederek öldürdüğü düşünülen kişi ile Charlie Hebdo saldırısının zanlısı iki kardeş arasında bir ilişki bulunduğunu açıklaması oldu. (BBC Türkçe)