Cezaevlerinde 2000 kişinin sürdürdüğü ve başta Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılmasını talep eden açlık grevleri sona erdirildi. Strasbourg’da 15 eylemcinin sürdürdüğü ve 51’inci gününe giren açlık grevinden ise bu yönde bir açıklama gelmedi.

 

Bugün açlık grevleri ile ilgili hızlı gelişmeler yaşandı. KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, “vicdan ve ahlak sahibi, demokratik değerlere ve insan haklarına saygısı olan herkes açısında amacına ulaştığına inanıyoruz” diyerek süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin bitirilmesini istedi.

 

ANF’nin haberine göre yapılan açıklamada, “Strasbourg’ta açlık grevinde olanların durumlarını bir kez daha değerlendireceklerine inanıyoruz” denildi.

 

“Cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri tamamen direnişçilerin inisiyatifinde gelişmiştir denilen açıklamada, “Gelinen aşamada açlık grevlerini sürdüren direnişçilerin tüm cezaevlerinde eylemlerini şimdilik sonuçlandırmaları doğru bir tutum olacaktır” denildi.

 

CEZAEVLERİ AÇLIK GREVİNE SON VERDİ

Tutuklular 15 Şubat gününden bu yana sürdürdükleri süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sona erdirme kararı verdi. Tutuklular, “kamuoyunda oluşan duyarlılık, önderliğimizin, ‘ölümler olmasın’ hassasiyeti ve hareketimizin çağrısı üzerine açlık grevi eylemine son veriyoruz” dedi.

 

TUAD ÜYELERİ DE AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRDI

Cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevine destek vermek amacıyla açlık grevine giren tutuklu yakınlarından 30 kişi de eylemlerini sonlandırdı.

 

FLEUTRE: GREVE SON VERİN, SİZE İHTİYACIMIZ VAR

Avrupa Parlamentosu (AP) TBMM Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Fleutre, Strasbourg’da 51 gündür açlık grevinde olan Kürt eylemcileri ziyaret etti. Fleutre, demokrasi mücadelesi için “size ihtiyacımız var” diyerek, greve son verilmesini istedi.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde St. Maurice Kilisesi’nde 5’i kadın 15 eylemcinin yürüttüğü açlık grevine 51. gününde de ziyaretler sürdü. AP TBMM Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Fleutre, grev yerine gelerek eylemcilerle sohbet etti. Açlık grevi sözcülerinden Fuat Kav, eylemleri hakkında bilgi verirken, taleplerini aktardı.

 

Fleutre, Türkiye’deki yoğun tutuklamalar konusunda “anti terör yasasının kabul edilemez” olduğunu ifade ederek, bu yasanın değişmesi için baskı uyguladıklarını söyledi.

 

Kürt sorununun anayasal çözümü ve yerelleşme konusunda BDP ile aynı vizyonu paylaştıklarını sözlerine ekleyen Fleutre, açlık grevine ilişkin ise CPT dahil Avrupa Konseyi kurumlarının “çok ilgili” olduğunu savundu.

 

En büyük endişelerinin eylemcilerin sağlığı olduğunu belirten Fleutre, demokratik değişim için tüm vatandaşların eylemde olmasına ihtiyaçları olduğunu ifade etti. “Ama sağlıklı olarak” diye ekleyen Fleutre, eylemcilerden açlık grevine son verme yönünde karar almalarını isteyerek “Çünkü size ihtiyacımız var” dedi.

 

GÖZLER STRASBOURG’TA

Çağrıların ardından Strasbourg’ta 51 günden bu yana 14 arkadaşı ile birlikte açlık grevinde bulunan Kürt yazar Fuat Kav, 21 Nisan günü direnişin yapıldığı alanda açıklama yapacaklarını belirtti. Kav, şunları kaydetti: “Ölü vicdanları, körelmiş ruhları uyandırma eylemi olan açlık grevimiz bugün 51.güne girmiş oldu. Her şeye rağmen hayat devam ediyor. Cumartesi günü saat 12.00de açlık grevinin yapıldığı mekanda bir basın açıklaması yapacağız.”