Kısa süre önce "PKK ve FETÖ üyesi olmamakla birlikte örgüt adına şuç işlemek" iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet yazar ve yöneticilerini aileleri kaldıkları cezaevinde ziyaret etti. 

Cumhuriyet gazetesine yönelik yapılan operasyonda genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu, yayın danışmanı Kadri Gürsel, kitap eki genel yayın yönetmeni Turhan Günay, Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeleri Musa Kart (karikatürist), Güray Tekin Öz (yazar),Hakan Karasinir (yazar) ve Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Bülent Utku tutuklanmıştı.

Tutuklanan isimler, Silivri Cezaevi’nde gönderilmişti.

“BEKLEYİN GELECEĞİZ”

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Musa Kart’ın eşi Sevinç Kart, Turhan Günay’ın kardeşi Süleyman Günay, oğlu Ahmet Sönmez, kızı Elif Günay ve Kadri Gürsel’in eşi Nazire Gürsel dün Silivri Cezaevi’ne gitti.

Cumhuriyet Kitap Eki yayın yönetmeni babası Turhan Günay’la görüşen Elif Günay, bir saat camın arkasından babasının moralinin yüksek olduğunu anlattı.
Görüşme sırasında babasının “Birazcık buradayız, belli ki ama bekleyin geleceğiz” dediğini aktaran Günay, cezaevi koşullarına dair şunları söyledi: “Televizyon için başvuruda bulunmuşlar. Buzdolapları gelmiş. Televizyonları da yarın öbür gün gelecekmiş. Her gün Cumhuriyet dahil yedi-sekiz gazete geliyormuş. Kitap ekindeki çocuklara da ‘Eki güzel yapmışlar, teşekkürlerimi iletirsin’ notunu gönderdi. Ayrıca ‘Sesimizi duyurmak açısından, milletvekillerinin cezaevini ziyaret etmesi de güzel oldu’ dedi. Kitap talebi olmuştu, İletişim Yayınları’nın klasiklerini istemişti. O kitapları beklediğini ve okumak istediğini söyledi.”

Babasının Cumhuriyet Yayın Danışmanı yazarı Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart ile aynı koğuşta kaldığını aktaran Günay, kütüphaneden kitap haricinde defter kalem de aldıklarını, bir şeyler yazıp-çizdiklerini ifade etti.

Elif Günay, koğuşun ufak bir bahçesi olduğunu, babasının burada spor yaptıklarını anlattığını belirterek, “Babam ‘Bahçede biraz gökyüzünü görüyoruz’ dedi. Sağlığı iyi.”

“ÜLKENİN ÇOCUKLARINA BORCUMUZ VAR”

Karikatürist Musa Kart’ın eşi Sevinç Kart, eşinin ve diğerlerinin morallerini iyi olduğunu aktardı.

Kart, “Kendileri ile değil, dışarıda olup bitenlerle ilgililer, her zamanki gibi… Musa’dan hep duyduğum bir söz vardır. ‘Bu ülkenin çocuklarına bir borcumuz var. Bu yüzden korkmadan, yılmadan yazmak, çizmek görevim ve hayat tercihimdi.’ Şimdi o borç ödeniyor. Ben de sevgili eşimle gurur duyuyorum”ifadelerini kullandı.