Kayseri Kapalı Cezaevi Müdürü Hasan Olgaç, Cezaevi İnfaz Kurumu’nda işkence yapıldığı iddialarını yazan Evrensel Gazetesi Kayseri Muhabiri Veli Şahin ile Kayseri Olay Gazetesi haber Müdürü Nejdet Kala hakkında şikayette bulundu.

24 Ekim Perşembe günü mahkûmlara işkence yapıldığı iddialarını ‘Önce Zulüm Sonra Sürgün’ başlığıyla Evrensel gazetesinin manşetine taşıyan muhabir Veli Şahin ve Olay Gazetesi Haber Müdürü Nejdet Kala hakkında, Cezaevi Müdürü Hasan Olgaç, hedef gösterildiği ve asılsız haber yapıldığı iddiasıyla şikayette bulundu.

Söz konusu şikayeti, Cezaevi Müdürünün ‘yargı yoluyla basının gözünü korkutma politikası’ şeklinde değerlendiren Nejdet Kala, haber etiğine uygun biçimde mahkum yakınlarının, Cezaevi Savcısı’na da dile getirdiği serzenişlerini gazete satırlarına taşıdıklarını ifade etti.

Müdür Hasan Olgaç’ın, şikayet gerekçesinde bulunan ‘asılsız haber’ ifadesinin asılsız olduğunu öne süren Muhabir Veli Şahin ise, mahkum yakınları ile görüşmelerinde bizzat darp izlerini ve raporları gördüklerini kaydetti.

Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri