Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Rıdvan Tanış isimli tutuklu, yazdığı mektupla iletişim haklarının engellendiğini ve Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin cezaevi disiplin kurulu tarafından yasaklandığını bildirdi. 

'KELEPÇELİ AMELİYAT'

Tanış, 26 Ekim'de yazdığı mektubunda cezaevinde yaşadığı hak ihlallerini şöyle anlattı:

"20 yaş dişimden Mart ayından beri kan geliyor, revire çıkarıldım ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ancak kelepçe ile ameliyat olmamı dayatıyorlar. Kapıya vurduğumuz için 3 ay görüşe çıkmama cezası verildi. Oda değişim taleplerimiz yerine getirilmiyor. Radyolarımız toplatıldı. Odalarımıza keyfi baskınlar yapılarak aramalar yapılıyor."

'SÖZ KONUSU GAZETEYİ OKUMALARI SAKINCALI'

Tanış, mektubuyla birlikte gönderdiği Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu Eğitim Kurulu kararında Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin yasaklandığını söyledi. Kararda, "Örgütün görüş, amaç ve eylem sürecinin gerçek kişi, zaman ve mekanlarla birlikte ayrıntılı olarak anlatıldığı, örgüte ait açıklamaların bizzat alıntılandığı, örgütün faaliyetleri meşru gösterilerek kişilerin kanunsuz eylemlere özendirildiği. Toplantı gösteri ve yürüyüşlerin görsel haberlerinin yapıldığı... Hükümlülerin söz konusu gazeteyi okumalarının sakıncalı olacağı tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

KAYNAK: mezopotamyaajansı.com