Suriye'nin Resulayn (Serêkaniyê) kentinde silahlı grupların YPG'lilere ve sivillere 16 Ocak'tan itibaren saldırması ile başlayan çatışmalar devam ederken, Ceylanpınar'da çok sayıda ev ve iş yerine binlerce mermi isabet etti. Daha önce Serêkaniyê'den geldiği belirtilen kurşunlarla 3 kişinin yaralanmasının ardından bugün de Casim Erdemir adlı 16 yaşındaki çocuk kafasına isabet eden bir kurşunla yaralandı. Erdemir, hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

'BUNU HALK ENGELLER'

Öte yandan çatışmalarda yaralanan birçok silahlı gruplara mensup kişinin Ceylanpınar'a getirilmesi nedeniyle Ceylanpınar Devlet Hastanesi sivillere adeta kapatıldı. Bu durumu protesto eden Ceylanpınarlı yurttaşlar, "Bijî berxwedana YPG-Yaşasın YPG direnişi" sloganları atarak, hastaneye yürüdü. Hastane önünde toplanan grup sık sık, PKK lehine sloganlar da attı.

"KURŞUNLAR EVLERİMİZE VE İŞYERLERİMİZE İSABET EDİYOR"

Hastane önüne gelen eylemciler, "Arkadaşlar bu durum hepimizi ilgilendirir. Kurşunlar evlerimize ve işyerlerimize isabet ediyor. Hastanemiz bizlere kapatılmış durumda. Bu durumu ancak halk engelleyebilir" diyerek, tepkilerini dile getirdi. Hastane önünde bekleyen yurttaşlar, daha sonra Hükümet Konağı'na yürüdü. Hükümet Konağı önünde protestolarını sürdüren eylemciler, burada da sık sık YPG lehine slogan attı.

YOĞUN ÖNLEMLER ALINDI

Hastanenin Ceylanpınarlı yurttaşlara kapatılmasını protesto eden yurttaşların protestosu sürerken, polis ilçede yoğun önlemler aldı. Çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlarla hastane önünde bekliyor. İlçedeki gerginlik sürüyor. (yuksekovahaber)