22 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde evlerinde öldürülmüş vaziyette bulunan polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar davasının ikinci duruşması Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, sanıklara isnat edilen suçların katalog suçlar kapsamında olduğunu, kaçma şüphesi taşıdıklarını belirterek tutukluluklarının devamına ve yeni duruşmanın 8 Kasım 2016 tarihinde görülmesine karar verdi.

SORU İŞARETLERİ

Tutuklu 7 sanık bulunan ve “Çözüm sürecinin bitmesine gerekçe” olarak da gösterilen davada soru işaretleri birbirini kovalıyor. Sanıkların avukatı ise cinayetlerin “FETÖ/PDY” olarak adlandırılan grup tarafından işlenmiş olma ihtimali üzerinde de duruyor.

HTS kayıtları neden silindi?
7 sanığın cinayet saatlerinde kimlerle görüştüğünün tespiti için istenilen HTS dökümleri silinmiş. İki polis, kayıtları incelediklerini, sanıkların hepsinin cinayet saatlerinde telefonlarını kapatıp sonra yeniden açtıklarını belirtip, HTS kayıtlarını imha etmişler. Sanık avukatları ise, bunun yalan olduğunu, HTS kayıtlarının açıklanması gerektiğini belirtiyor. Hatta sanıklar, “HTS kayıtları açıklansın, eğer polislerin iddiası doğruysa cezaya razıyız” diyorlar. Ancak mahkeme tarafından dikkate alınmıyor.

İhbar telefonunu açan neden araştırılmıyor?
Suçlamaları kesinlikle reddeden sanıklar, ihbar telefonunu kimin açtığının araştırılmasını istiyorlar. İhbar edenin olayı kendilerinin üzerine atmaya çalıştığını belirtiyorlar. İddiaya göre ihbar gelen 2 telefondan birinin sahibi olan T.B.’nin kardeşi Urfa’daki “FETÖ/PDY” iddiasıyla yapılan operasyonlarda gözaltına alındı.

Polis Mete Arhan neden araştırılmıyor?
Sanıkların avukatlarından Hüseyin Akay; cinayetin işlendiği gecenin sabahında Şanlıurfa valisi tarafından olay gecesi 3’üncü bir polisin varlığından bahsedildiğini belirterek, “Kapıda zorlama izinin olmadığını ve bu 3’üncü polisin bu suçu işlemiş olabileceğini açıklayan dönemin valisinin bizzat kendisidir” diyor.

PKK’nin bu olayı üslenmesinin ardından soruşturmanın farklı bir mecraya kaydırıldığını dile getiren Av. Akay, “PKK’nin sonraki aşamalarda bu olayı yapmadıklarına ilişkin beyanlarına rağmen yine de bu üçüncü polis üzerinde durulmamış, dava sadece ihbar telefonlarına dayandırılmıştır” bilgisini veriyor.

Öldürülen polislerin evlerine yakın olan bir market işletmecisinin emniyete verdiği ifadeye dikkat çeken Akay “Marketçi, Enver Güler ile Mete Arhan adında iki polisin markete geldiklerini, Enver Güler’in oradan ayrılmasına rağmen Mete Arhan ile maktullerin beraber eve gittiklerini belirtmesine rağmen, Mete Arhan’ın ifadesine başvurulmamış, Enver Güler’in verdiği ifadede ise Mete Arhan’ın adı bile geçmemiştir” diyor. (Demokrat Haber)