Rojava’ya destek için Ceylanpınar'da yapılması planlanan nöbet eylemi için Viranşehir'den Ceylanpınar'a giden konvoya yönelik polisin saldırısı sonucu 1’i ağır 6 kişi yaralandı. 

Yüzüne gaz bombası fişeği isabet eden ve durumu ağır olan Aylan isimli kadın Urfa Mehmet Akif İnan Hastanesi'ne kaldırıldı. 

BDP ve DTK öncülüğünde Ceylanpınar ilçesinde Rojava’ya destek için yapılması planlanan "Barış nöbeti" için Viranşehir'den Ceyhanpınar'a doğru yola çıkan, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk'un da bulunduğu araç konvoy polis ve asker saldırısı ardından Ceylanpınar’a doğru yeniden yola çıktı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracı ile en arkadan takip ettiği konvoy bu kez onlarca zırhlı araç ve yüzlerce çevik kuvvet polisi ile jandarmaya ait robokop ekipleri tarafından durduruldu. 


VİRANŞEHİR ÇIKIŞINDA GAZ BOMBALI SALDIRI

Öte yandan Viranşehir'den Ceylanpınar'a doğru yola çıkan onlarca araçlık konvoy Viranşehir çıkışında yüzlerce çevik kuvvet polisi tarafından durduruldu. Polis barikatına tepki gösteren yüzlerce kişi yola taşlar ile barikat kurdu. Bunun üzerine kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile saldıran polise, halk taşlar ile karşılık verdi. Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan atan kitle ile polis arasındaki çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Polis saldırısında gaz bombası kapsülleri isabet eden 6 kişi yaralandı. Yaralılardan yüzüne gaz fişeği kapsülü isabet eden ve durumu ağır olan Aylan isimli kadın önce Viranşehir Devlet Hastanesi'ne buradan da Urfa Mehmet Akif İnan Hastanesi'ne sevk edildi. 

Çatışmalar ardından barikatı kaldırmamakta direten polis ile yapılan görüşmeler sonuçsuz kalırken, çevrede toplanan onlarca genç Öcalan ve PKK lehine slogan attı. Gerginlik devam ederken Ceylanpınar'a gitmek isteyen araçlar Viranşehir'e geri dönmeye başladı. Polisin TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlar ile gençlerin ise taşlarla kurduğu barikat nedeniyle Viranşehir-Ceylanpınar kara yolu trafiğe kapanmış durumda.

DEMİRTAŞ: BEDELİ NE OLURSA OLSUN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Polisin gazlı müdahalesinden etkilenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete tepki gösterdi. 



BDP ve DTK olarak AK Parti destekli El Kaide ve El Nusra zihniyetini protesto etmek için Ceylanpınar’a gitmek istedik. Ancak İçişleri Bakanlığı ile Şanlıurfa Valiliği bunu yasaklayarak bugün bu vahşeti ortaya çıkardı. Yolu kapatan güvenlik güçleri, maalesef kalabalığın yolu kapatmasını bahane ederek kitleye müdahale etti. Bunu kabul etmiyoruz. Rojava halkının yalnız olmadığını herkes bilsin. Bedeli ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz ve Ceylanpınar’a gideceğiz, direnmeye devam edeceğiz" dedi. (ANF, Ajanslar)